Yli 26 vuotta Manchester Unitedia luotsanneelta ja viime keväänä eläkkeelle pestistään jääneeltä Sir Alex Fergusonilta ilmestyi elämäkertakirja tiistaina.

Kirjassa valotetaan taustoja monista vuosien saatossa otsikoihin nousseista tapahtumista. Yksi suurimpia kohuja oli tähtistatukseen nousseen David Beckhamin pikainen lähtö seurasta.

Ferguson kertoi, että pelaajan ego julkkisstatuksesta johtuen alkoi kasvamaan kestämättömäksi seurassa.

– Sillä minuutilla, kun Manchester Unitedin pelaaja on luullut olevansa seuraa suurempi, hän saa lähteä. David Beckham uskoi olevansa suurempi kuin Alex Ferguson. Se oli viimeinen kellonsoitto hänelle, 71-vuotias ex-managerin kertoo kirjassaan BBC Sportin mukaan.

– David oli aina valmentamani pelaaja, joka valitsi kuuluisuuden ja joka otti tavoitteekseen tulla tunnetuksi myös lajin ulkopuolella. Pidin hänen elämänsä julkisuusaspektia epämukavana.

Beckham ehti voittaa ManU:ssa kuusi Valioliigan mestaruutta, kaksi FA Cupia sekä Mestarien liigan. Hänet myytiin Real Madridiin kesällä 2003, missä hän kuului joukkueen tähtipelaajiin.

Ura päättyi viime kaudella puolen vuoden pestiin Paris Saint Germainissa, mitä ennen hän teki jalkapalloa tunnetuksi USA:ssa kuuden vuoden ajan Los Angeles Galaxyn pelaajana.