Kolme pistettä komealla 4-0-voitolla Shakhtar Donetskista Mestarien liigassa saivat Leverkusenin päävalmentaja Sami Hyypiän tyytyväiseksi. Peli kulki, mutta Hyypiä muistutti SuomiFutis-sivustolle, että kyse oli kuitenkin vain yhdestä ottelusta.

Esityksenne keskiviikkona oli aika suvereeni. Näyttikö se siltä myös vaihtopenkille?

Shakhtar oli vähän vaisu siihen nähden mitä odotin, mutta se ei ota pois sitä, että pelatsimme hyvin. Pallollisena tämä oli meiltä oikein hyvä peli, parempi kuin vähään aikaan.

Rangaistuspotkusta tullut 2-0-maali oli aika lailla ratkaiseva. Mitä mieltä olit tuosta tuomiosta, joka vaikutti hiukan heppoiselta?

Vähän oli onneakin matkassa. Tuomarin ratkaisuissa oli vähän meille päin. Ehkä rankkarin voi antaa tuollaisesta tilanteesta tai olla antamatta, nyt tuomari laittoi pallon pilkulle. Toisaalta yksi pilkku jäi viheltämättä ensimmäisellä jaksolla meiltä.

Neljä maalia Mestarien liigassa ei ole ihan jokapäiväinen juttu eli peli tosiaan kulki…

Ei meillä ehkä ihan neljään maaliin laatupaikkoja ollut, mutta otetaan kaikki mitä saadaan. Kolme pistettä ja reilut lukemat olivat hyvä juttu.

Mestarien liigan systeemin mukaan kohtaatte seuraavaksi jälleen Shakhtarin. Millaista peliä Ukrainassa odotat?

Eri matsi tulee olemaan Donetskissa, se on varma. Shakhtar on osoittanut viime vuosina Mestarien liigassa, että he osaavat pelata näitä pelejä. Emme todellakaan usko, että meillä olisi edessä helppo peli parin viikon kuluttua. Päinvastoin.

Kim Sanden