Teemu Pukin edustama Glasgow Celtic saa huippukovan vastuksen kotikentälleen tiistaina, kun FC Barcelona saapuu kylään Mestarien liigan ottelussa.

Joukkueet olivat viime vuonnakin samassa lohkossa, jolloin Celtic yllätti ottamalla kotivoiton espanjalaisseurasta. Pelitapahtumat olivat vieraiden hallintaa silloin, mutta taistelu toi tulosta altavastaajalle.

Osuuko salama kahdesti samaan kohtaan? Celticille toivoa tuo Lionel Messin poissaolo.

– Se on tietenkin erittäin hyvä uutinen meille. Hän on minulle maailman paras pelaaja. Toisella tapaa tilanne on myös surullinen, koska on fantastista saada maailman parhaat tänne Glasgow’hun, Celtic-luotsi Neil Lennon kertoo UEFA.com:ssa.

Barcelonassa odotetaan Messin poissa ollessa Neymarin esiinnousua. Lennon lienee laittanut ison huutomerkin pelaajan päälle fläppitauluunsa.

– Messin ja Neymarin vertailu on kuin vertailisi koiraa ja kissaa. He ovat kaksi erilaista pelaajia Neymar on upeasti lahjakas, pelaa enemmän vasemmalla puolella.

– Hän tekee maaleja, hän on nopea. Hän nuori, mutta hänellä on fantastinen tulevaisuus edessään. Messiin vertailu on kuitenkin liian aikaista.

Kuinka Celtic voi sitten haastaa Barcelonan?

Katalonialaiset ovat kotimaassaan edenneet voitosta voittoon ja kaatoi Ajaxin ylivoimaisen esityksen päätteeksi Mestarien liigan avauskierroksella.

– Jotkut sanovat, että heillä on puolustuksessa ongelmia loukkaantumisten vuoksi, mutta he ovat pitäneet maaliaan puhtaan. Heitä helpottaa se, että he pystyvät hallitsemaan palloa.

– Yritämme pitää heidät pois maalipaikoilta ja osua omista paikoistamme, kuten teimme viime vuonna.

Pukki pelasi viikonlopun sarjapelissä avauksessa ja vaihdettiin kentältä toisen puoliajan loppupuolella. Edellisessä Mestarien liigan pelissä Pukki otettiin vasta vaihdosta kentälle.