Celticin suomalaisässä Teemu Pukki tietää, että skottijättiläisen täytyy hyödyntää kotietunsa tiistaina, jotta europelit jatkuisivat vielä keväällä. Pukki sanoo SuomiFutis-sivustolle, että edessä on pakkovoitto, muuten jopa Eurooppa-liigan paikka ja lohkon kolmossija karkaavat.

Teemu Pukki, millaiset lähtökohdat teille on tiistain otteluun?

Lähtökohdat ovat aika selkeät, voittaa pitää. Kolme pistettä pitäisi meidät hyvin taistelussa mukana. Toivottavasti pistetili aukeaa tiistaina.

Kotikenttä on teille iso etu. Kuinka iso se lopulta on?

Se on todella iso. Celtic ei juuri kotona häviä. Barcelonalle hävisimme niukasti huikeiden faniemme edessä. Viime kaudella Celtic voitti vastaavan ottelun. Europeleissä kotistadionimme huuto ja kannustus on huikea. Siitä on meille selkeä etu.

Millainen vastustaja on Ajax?

Se on kova joukkue. Viime kaudella he pelasivat hyvin Mestarien liigassa ja tällä kaudella heidän pelinsä Barcelonaa vastaan ratkesi aika myöhään. Milania vastaan he ottivat tasapelin, joten hyvästä jengistä on kyse.

Kohtaatte Ajaxin myös tiistain jälkeisessä pelissä. Onko tällaisella ”double header” –ottelulla jokin erikoispaino?

No tietysti ensimmäisen ottelun jälkeen toisella on todennäköisesti vähän hampaankolossa. Tietyt taisteluparit syntyvät usein jo ensimmäisessä kohtaamisessa ja siitä sitten jatketaan parin viikon kuluttua. Mestarien liigassa näin on ollut jo vuosia kolmannen ja neljännen ottelun suhteen.

Onko yksi näistä taistelupareista Pukki vs Moisander?

Toivottavasti. Vielä en tiedä, mikä on roolini tiistain pelissä. Toivottavasti pääsen pelaamaan. Niken tilanne tietääkseni ratkeaa vasta ottelupäivänä. Toivottavasti hän pystyy pelaamaan, sillä olisi kiva pelata Nikkeä vastaan.

Oletteko psyykanneet toisianne ennen ottelua?

Emme kovin paljoa. Olemme vain todenneet, että olisi kiva pelata vastakkain. Paidat varmaankin vaihdetaan pelin jälkeen.

Celtic on vielä kahden kierroksen jälkeen pisteittä. Mikä ei ole onnistunut otteluissa Milania ja Barcelonaa vastaan?

Viimeistelyssä on ollut parantamisen varaa. Milanossa meillä oli paremmat paikat, mutta Milan iski sitten lopussa. Barcelonaa vastaan puolustimme hyvin lähes koko ottelun, mutta he tekivät voittomaalin lopussa. Tiistaina täytyy olla tarkka, kun tilanne tulee ja iskeä maalit.

Ja ratkaisumaalin iskee mahdollisesti Teemu Pukki…?

Toivottavasti näin. Jos kentälle pääsen, on ainoa tavoite tehdä maali. Ja tietysti voittaa peli.

Kim Sanden