Viisi seuraa jatkaa puhtaalla pelillä Eurooppa-Liigassa, joukossa yksi suomalaispelaajakin

© Kuva: Getty Images
Astana saapuu Old Traffordille! Hyödynnä tipsi ja talletusbonus!

Eurooppa-Liigan kolmannella ottelukierroksella ei sen suurempia yllätyksiä nähty. Viisi joukkuetta kykeni ottamaan jo kolmannen perättäisen voittonsa ja näillä joukkueilla onkin jo jalka tukevasti oven välissä jatkopaikkoja jaettaessa.

Tottenham ja Fiorentina menevät kaasu pohjassa

Tottenham kaatoi vieraskentällä moldovalaisen Sheriff Tiraspolin maalein 2-0. Lontoolaisten maaleista vastasivat belgialaispuolustaja Jan Vertonghen ja hyökkääjä Jermain Defoe. Tottenham ei ole päästänyt kolmessa voittopelissään vielä maaliakaan.

Kolmannen peräkkäisen voittonsa nappasi myös Fiorentina, joka kukisti kotikentällään romanialaisen Pandurii Targu Jiun samoin 3-0. Firenzen miehistä maalitilastoon nimensä kirjauttivat espanjalainen Joaquin, vasta 20-vuotias brassihyökkääjä Ryder Matos sekä kolumbialainen Juan Cuadrado.

Vielä Tottenhamiakin suvereenimpi omassa lohkossaan on ollut Eintracht Frankfurt, jonka maaliero kolmen voitetun jälkeen näyttää jo 8-0:aa. Tänään saksalaisten uhriksi joutui Maccabi Tel Aviv. Maalareina Eintrachtin 2-0-voitossa kunnostautuivat tsekkihyökkääjä Vaclav Kadlec sekä kokenut Alexander Meier.

Mäntylän Ludogorets Razgrad jo hyvin lähellä jatkopaikkaa

Itävaltalainen Red Bull Salzburg ei ole seurana yhtä maineikas kuin edellämainittu kolmikko, mutta niiden tavoin sekin porskuttaa lohkovaiheessa täyden yhdeksän pisteen pistepotin turvin. Tänään voitto irtosi lukemin 2-1 belgialaisesta Standard Liegestä. Maalinteossa kotijoukkueelta onnistuivat joukkueen espanjalainen maalihai Jonathan Soriano sekä nuori brassitoppari Ramalho. Ottelun toisella puoliajalla kentällä hääri vain 20 miestä, sillä molemmilta joukkueilta ajettiin pelaaja suihkuun avausjakson aikana.

Kaikkein yllättävimpänä joukkueena täysillä pisteillä matkaansa jatkaa suomalaisen Tero Mäntylän seura, bulgarialainen Ludogorets Razgrad. Joukkue oli jo aiemmin kellistänyt PSV Eindhovenin ja Dinamo Zagrebin ja tänään se haki vieraspisteet Ukrainasta kaadettuaan Chernomorets Odessan maalein 1-0. Bulgarialaisten verkkoon ei ole tehty lohkovaiheessa vielä maaliakaan, ja alkaakin näyttää erittäin vahvasti siltä, että 22-vuotiaan suomalaistopparin europelit jatkuvat myös ensi vuoden puolella Eurooppa-Liigan pudotuspelivaiheessa.

Roman Eremenkollakin jatkopaikka lähellä

Torstaina Mäntylä ei kuitenkaan ollut tulessa. Alkukaudesta paikkansa avauskokoonpanossa vakiinnuttanut suomalainen on kärsinyt reisivammasta viime viikkojen ajan ja tämän päivän ottelu tuli Mäntylälle vielä hieman liian aikaisin. Thunin Berat Sadik puolestaan pelasi noin puoli tuntia joukkueen 0-3-vierastappiossa Kiovan Dynamoa vastaan ja Roman Eremenko täydet 90 minuuttia 1-1-tasuriin päättyneellä Wigan-vierailulla. Tromsön Miika Koppinen istui koko ottelun vaihtopenkillä joukkueen vieraillessa tappiollisesti (0-1) venäläisen Anzhi Makhachkalan kotiareenalla.

Mäntylän lisäksi myös Eremenkon edustamalla Rubin Kazanilla on erinomaiset mahdollisuudet jatkopaikkaan, sillä seura jatkaa tasapelin turvin yhä lohkonsa kärjessä. Sadikin Thun putosi tappion myötä lohkonsa kolmanneksi, mutta jatkopaikka on yhä kätten ulottuvilla. Tukalin tilanne on Koppisen Tromsöllä, joka on saanut toistaiseksi kasaan vasta yhden pisteen.

>>> Lunasta 10€ riskitön veto Liigaan. Tarjous voimassa vain tämän viikon! 

Astana saapuu Old Traffordille! Hyödynnä tipsi ja talletusbonus!