VPS taistelee sunnuntaina FF Jaroa vastaan Pohjanmaan herruudesta. Panoksena ovat myös pronssimitalit.

Veikkausliiga on ollut maaottelutauolla, joten ryhmillä on ollut pari viikkoa aikaa vetää happea. Toki taukoon on kuulunut myös harjoittelua.

– Näitä kahta viimeistä peliä on odoteltu, ja nyt tuli tällainen kahden viikon tauko. Edellisen pelin jälkeen pikkuisen päästiin harjoittelemaan, ja sitten oli pelaajilla pitkä viikonloppuvapaa. Tämä viikko on treenattu vähän tiiviimmin. Kun lähemmäs viikonloppua mennään, niin sitten vähän kevennetään ja lyhennetään harjoituksia, VPS-luotsi Olli Huttunen kertoo seuran verkkosivuilla.

VPS on tällä hetkellä hyvässä iskussa, sillä joukkue ei ole hävinnyt kuudessa edellisessä ottelussa. Vireen toivotaan myös jatkuvan myötäisenä.

– Viimeiset kuukaudet olemme pelanneet erittäin vahvasti, ja se on ollut aktiivista, päättäväistä ja määrätietoista pelaamista. Pelaajat tietävät, mitä tulokseen vaaditaan. Meillä on oltava hyvä asenne taistelun muodossa, mutta meidän on oltava myös järkeviä kentällä, Huttunen pohtii.

”Pikkuisen enemmän kihinää”

Paikalliskamppailu kiinnostaa pelaajia ja yleisöä.

– Pikkuisen enemmän on kihinää, se on varmaan selvä. Toisaalta, kun puhutaan näistä viimeisistä peleistä ja on panosta vielä, niin kihinää on joka tapauksessa, oli sitten paikallispeli tai ei.

– Joukkueesta näkee odottavan tunnelman, ja he odottavat päästä pelaamaan. Tässä vaiheessa kautta harjoitukset eivät enää niin kiinnostavia ole, vaan haluttaisiin vain pelata nämä pelit pois, Huttunen tietää kertoa.

Sarjaa on pelaamatta vain kaksi kierrosta. VPS roikkuu tällä hetkellä tukevasti mitalissa kiinni, mutta perässä FC Lahti ja IFK Mariehamn hamuavat myös menestystä.

Ottelut Veikkausliigassa 20.10. (Pelit alkavat klo 14)

JJK – HJK
FC Honka – FC Lahti
RoPS – MYPA
KuPS – FC Inter
VPS – FF Jaro
TPS – IFK Mariehamn