FC Barcelonan keskikenttätähti Xavi Hernandezin mukaan ei ole helppoa valita Kultaisen pallon saajaa, mutta Lionel Messi olisi hänen papereissaan ykkönen.

Messi kamppailee tänä vuonna tiukasti maailman parhaimman pelaajan palkinnosta yhdessä Franck Riberyn ja Cristiano Ronaldon kanssa. Moni on jopa spekuloinut, että Messi jäisi tänä vuonna ilman tuota kunnianosoitusta.

– Jos kysymme, kuka on maailman paras pelaaja, sen on silloin oltava Messi. Siitä ei ole epäilystäkään. Mutta jos kysymme, kuka on ollut paras vuonna 2013, sitten myönnän, että kysymys aiheuttaa enemmän keskustelua, Xavi sanoi Sportille AS:n mukaan.

Argentiinalaistähti on ollut viime vuosina kilvassa ylivoimainen voittaen pystin neljä kertaa peräkkäin. Xavi uskoo, että tästä saattaa olla jopa haittaa.

– Antaisin sen aina Messille, koska hän voi voittaa pelit yksinään. Totta kai on silti huomioitava, että Ribery ja Cristiano ovat päässeet uskomattomiin maalimääriin ja -syöttöihin.

Xavi kertoi myös oman suosikkijärjestyksensä:

– Ribery voitti kaiken, ja Cristiano on tehnyt uskomattoman määrän maaleja. Jos olisin Espanjan kapteeni ja minun pitäisi äänestää, sanoisin ensiksi Messi, sitten Ribery ja tämän jälkeen Cristiano. Arjen Robben olisi myös ääneni arvoinen, Xavi paljasti.