Espanjan maajoukkueen keskikenttäpelaaja Juan Mata nimeää kaksi maata, jotka ovat hänen mielestään suurimmat uhat sille, että maa ei pysty uusimaan jalkapallon MM-voittoaan ensi kesänä.

– Turnauksen voitto tule olemaan kovan työn takana, koska mukana on useita maita, jotka ovat kamppailussa mukana lähes tasaveroisina, Mata kertoi Laureus.com:lle.

– Brasilialla, isäntäjoukkueella, on todella huippuluokan joukkue, missä on paljon nuoria pelaajia. He löivät meidän Confedeerations cupissa kesällä. Italia myös tulee taistelmaan kanssamme viime metreille mestaruudesta.

Mata, joka on alkukaudella pelannut odotettua vähemmän Chelseassa, näkee yhteenkuuluvuuden tunteen olevan Espanjan vahvuus.

– MM-kisoista tulee jälleen erityiset. Tunnen itseni etuoikeutetuksi, kun saan harjoitella sellaisen joukkueen kanssa, missä jokainen tuntee toisensa erittäin hyvin. Tiedämme kuinka pelata, koska olemme ystäviä myös kentän ulkopuolella.

– Jos haluat voittaa yleensäkin jotain jalkapallossa, joukkueen täytyy olla sinulle kuin perhe. Me olemme sellainen Espanjan joukkueen kanssa. Se on menestyksemme salaisuus.

Espanja pelaa tulevan viikon aikana kaksi ystävyysottelua. Perjantaina vastassa on Guinea ja tiistaina Etelä-Afrikka.