Veikkausliigan entinen maalikuningas ja Betssonin asiantuntija Mika ”Hirvi” Kottila tuntee West Hamin maalivahdin Jussi Jääskeläisen jo vuosien takaa. Miehet viettivät jopa vuoden yhdessä armeijassa, joten Hirvi tietää, että iltapeli sopii Jääskeläisen unirytmille.

– Jussi Jääskeläinen vietti meikäläisen kanssa vuoden armeijan harmaissa ”kauden” 1994-95. Palvelimme Lahden Urheilukoulussa, jossa Jääskeläisen paineensietokyky kävi jo silloin selväksi. Ainoa asia mistä ”Jässi” stressasi, oli hänen mielestään toistuvat vuorot päivystyksessä. Jälkeenpäin ajateltuna Jässi Apu-pässi saattaa jopa olla oikeassa, Kottila sanoo Betssonin tiedotteessa.

– Jääskeläinen ei ollut mikään aamuihminen ainakaan niihin aikoihin. Sikälikin on hyvä, ettei miehestä lopulta tullut sähkömiestä, vaikka niitäkin hommia kaveri ehti kokeilla.

Kottila jatkaa lempeää herjanheittoa.

– Jässin nykyisen joukkueen West Hamin viikonvaihteen ottelu on kiivas Lontoon derby kovaa kiistakumppania Chelseaa vastaan. Jääskeläisen ja Hammers-fanien onneksi on pilke silmäkulmassa todettava, että onneksi peliä ei ole luokiteltu niin korkean riskin matsiksi, että se jouduttaisiin pelaamaan lounasaikaan kuten jotkut suuret derbyt. Peli potkaistaan käyntiin paikallista aikaa klo 17.30, joten Jässikin on ehtinyt hyvin heräämään.

– Vitsit sikseen. Kuusi nollapeliä kauden 11 liigapelissä ei ole sattumaa. Vanha Boltonin aikainen manageri Sam Allardyce saa selkeästi suomalaisesta parhaan mahdollisen irti. Vireen salaisuus voi olla Big-Samin pelitavassa, mutta kuten jo muinaiset brasilialaiset huippupelaajat sanoivat: ”90% suorittamisesta tapahtuu oman pään sisällä”.

– Jääskeläisellä on manageri, joka luottaa häneen. Se näkyy. Ei hän kaksi-kolme vuotta sitten ollut huonompi maalivahti kuin tänä päivänä.