Bayern Münchenin kantavia voimia viime triplakaudella ollut Franck Ribery uskoo voittavansa FIFA:n Kultaisen Pallon eli Ballon d’Or -palkinnon, joka jaetaan vuoden parhaalle pelaajalle.

Palkinnon on voittanut neljä edellistä kertaa Lionel Messi ja Cristiano Ronaldo on ollut yhtä monta kertaa kakkosena. Ronaldo voitti itse palkinnon vuonna 2008.

– Olen luottavainen ja olen tehnyt sen eteen kaiken mitä täytyikin. Jos katsotaan minun suorituksiani koko vuoden ajalta, olen tehnyt eron muihin. En ehkä tee joka pelissä maalia, mutta sytytän puolustukset tuleen, Ribery kertoi Le Monde -lehdelle.

– Tähän mennessä, en ole koskaan tuottanut pettymystä. Kaikki on mennyt kuten pitikin seura- ja maajoukkueessa. Ja mitä teimme Bayernin kanssa oli historiallista, mies viittaa samalla myös Ranskan MM-paikkaan.

”En usko Ronaldon voittavan”

Viime aikoina kaikkien huulille on noussut Cristiano Ronaldo, joka ampui Portugalin yksin MM-kisoihin Ruotsin kustannuksella. Ribery ei pelkää Ronaldon voittavan kilpailua.

– Rehellisesti sanottuna, en usko. Ronaldo toki tekee maaleja, mutta niin minäkin. Hän tekee ehkä enemmän, mutta tyylimme eivät olekaan samanlaisia.

FIFA julkistaa kolmen parhaan pelaajan listan joulukuun alussa ja lopullinen ilmoitus voittajasta saadaan gaalassa tammikuun alussa 2014. Palkinnon äänestäjät koostuvat maajoukkuekapteeneista ja -valmentajista sekä toimittajista.