Jere Uronen ehti pelata kaudella 2013 vain neljä sarjaottelua ruotsalaisseuransa Helsingborgs IF:n riveissä. 19-vuotias Huuhkajapuolustaja on kuitenkin valmis nollaamaan vaikeudet ja suuntaamaan katseensa tulevaan kuten hän SuomiFutis-sivuston haastattelussa sanoo.

Jere Urosen polvi leikattiin tammikuussa. Kuntoutuminen otti monta takapakkia, eikä puolustaja päässyt kunnolla tositoimiin kuin vasta syyskuun lopussa. Ensimmäinen täysi 90-minuuttinen hänelle kirjattiin Allsvenskanin päätöskierroksella sunnuntaina.

Millainen fiilis sinulle henkilökohtaisesti jäi kauden päätösottelusta?

Olen tyytyväinen omaan peliini. Sain ensimmäisen 90-minuuttisen ja tuntui hyvältä. Juttelin Erik Edmanin kanssa ottelun jälkeen ja hänkin sanoi, että pitää vain malttaa. Nopeus ja juoksukestävyys eivät vielä voi olla samalla tasolla kuin ennen leikkausta, palautuminen ottaa aikansa.70 minuuttia jaksoin kovassa tempossa ja sen jälkeen piti vain taistella loppuun.

Hävisitte kauden kolme viimeistä ottelua ja tipuitte viidensiksi ja ulos ensi vuoden Eurooppa-liigan karsinnoista. AIK voitti teidät sunnuntaina 2-1, millainen ottelu oli?

Meillä ei ollut loppujen lopuksi mitään jakoa. Intohimo ja voittamisen halu puuttuivat täysin. AIK halusi voittaa enemmän ja se näkyi.

Osaatko sanoa mistä se johtui? Pelasitte kuitenkin erinomaisen alkukauden.

Minun mielestäni se miten treenaa heijastuu myös peliin. Harjoitustemme taso on laskenut. Se voi johtua myös väsymyksestä, samat kaverit ovat pelanneet todella paljon.

Mitä ajatellet omasta vaikeasta vuodestasi? Haluatko vain unohtaa kaiken vai koetko myös oppineesi vastoinkäymisistä jotain?

Mielelläni unohdan tämän vuoden. Toisaalta toivon, että tämä olisi minun ainut iso loukkaantumiseni. Numero yksi asia on nyt oikeasti pysyä tulevaisuudessa terveenä. Haluan treenata talven hyvin ja kovaa ja nostaa suoritustasoani. Se on kaikki mitä mietin tulevaisuudesta nyt.

Mixu Paatelaisen A-maajoukkue päätti MM-karsinnat tappiolla Ranskaa vastaan. Joukkueen seuraava tapahtuma on Wales-maaottelu kahden viikon päästä. Haluaisitko jo tehdä paluusi Huuhkajapaitaan?

Mietin maajoukkuetta totta kai paljon ja olisi mahtavaa palata. Se ei kuitenkaan ole minulle tällä hetkellä mikään pakkomielle. Mutta todella mielelläni pelaisin siellä.

Mixu Paatelainen nimeää Wales-kokoonpanonsa maanantaina 11.11.

Kim Sanden