Kahdeksan seuraa on varmistanut paikkansa Mestarien liigan pudotuspeleihin. Kaikkiaan joukkueita nähdään kevään peleissä 16.

A-lohkossa Bayer Leverkusenin keskiviikkona 5-0-lukemin nuijinut Manchester United varmisti jo lohkovoiton. Lohkon toinen jatkaja on joko Leverksen tai Shakhtar Donetsk.

B-lohkon voittajaksi valikoitui jo aiemmin Real Madrid. Kakkossijasta taistelee vielä kaksi seuraa Juventus (6 p) ja Galatasaray (4 p)

C-lohkon ykkönen on PSG, joka voitti keskiviikkona Olympiakosin 2-1-lukemin. Toisesta paikasta kisaavat juuri kreikkalaiset sekä Benfica.

D-lohkosta jatkoon etenevät Bayer München sekä Manchester Cityä. Joukkueet ratkovat päätöskierroksella lohkovoiton kohtalon. City tarvitsee keskinäisestä ottelusta useampimaalisen voiton ykkössijan saavuttaakseen.

E-lohkosta Chelsea on varma jatkaja, vaikka joukkue hävisi tiistaina Baselille vieraskentällä. Toinen jatkaja ratkeaa päätöskierroksen ottelussa Schalke-Basel. Sveitsiläisseuralle riittää tasapeli jatkopaikkaan.

Arsenal, Dortmund ja Napoli taistelevat kahdesta jatkopaikasta

F-lohkon on ainoa, missä jatkajat eivät ole lainkaan selvillä. Lohkoa johtaa Arsenal 12 pisteellä, Borussia Dortmundilla ja Napolilla on yhdeksän pistettä. Päätöskierroksen ottelut ovat Napoli-Arsenal, Marseille-Dortmund. Arsenal voi pudota jatkosta jos häviää suurimaalisesti päätösottelunsa ja Dortmund voittaa oman pelinsä.

G-lohkon ykköspaikan ottaa Atletico Madrid. Toisesta sijasta taistelevat Pietarin Zenit ja FC Porto.

H-lohkosta jatkaa varmuudella FC Barcelona, joka ei ole vielä varma lohkovoittaja. Toisesta jatkopaikasta kamppailevat AC Milan ja Ajax, jotka kohtaavat Milanossa päätöskierroksella. Teemu Pukin Celtic on varma jumbo.

Lohkojen kaksi parasta etenee Mestarien liigan pudotuspeleihin ja lohkon kolmoset saavat mahdollisuuden vielä Eurooppa-liigan pudotuspeleissä.

(Päivitys: B-lohkosta vain Juventus ja Galatasaray taistelevat jatkopaikasta. FC Kööpenhamina on ulkona toisin kuin alunperäin jutussa mainittiin.)