Malmö FF:n ja Huuhkajien luottomiehiin kuuluva Markus Halsti on SuomiFutis-sivuston haastattelussa tyytyväinen mies. Malmön kausi päättyi sunnuntaina mestaruusjuhliin. Erityisen iloiseksi Halstin mielen teki se, että hän oli todella lähellä vaihtaa maisemia viime syksynä, muttalopulta mies päätti jatkaa Skonessa. Tuloksena mestaruus ja ensi kaudella mahdollisuus taistella Mestarien liigan lohkopaikasta.

Markus Halsti, miten lähellä oli, ettet olisi nyt juhlimassa Ruotsin mestaruutta?

Se oli hyvin lähellä, itse asiassa jo päätetty asia. Viime syksyllä minut siirrettiin puolustuksesta keskikentälle enkä kokenut sitä itselleni oikeana pelipaikkana. Pelipaikka tuntui silloin hyvin oudolta Päätin, että lähden ja se tieto julkaistiinkin. Sitten keskustelut avattiin uudestaan ja lopulta päädyin siihen, että jatkan Malmössä. Tämä päätös ei kaduta yhtään. Alkukaan minulla oli aika paljon paineita juuri pelipaikan suhteen, sillä viime syksynä pelit menivät sillä paikalla niin hyvin, että odotukset nousivat ulkopuolelta paljon.

Pelipaikkasi oli tänäkin vuonna keskikenttä. Tulitko sitten paremmin sinuiksi sen kanssa?

Tulin ja pelitkin menivät hyvin. Talven harjoittelun jälkeen pystyin omaksumaan keskikentän tontin ja lopulta se tuntui ihan ok:lta. Kausi oli pelillisesti hyvä itselle ja tietysti seuralle. Vielä on tosin Ruotsin super-cup jäljellä ja myös se olisi kiva voittaa.

Mistä ammensitte tämän kauden huippuvireenne? Kalvoiko viime syksy vielä mielessä?

Viime kaudella nousimme vähän puskista mukaan mestaruustaisteluun ja loppujen lopuksi kaikki oli hyvin lähellä. Mutta emme pystyneet viemään nousua ihan maaliin asti. Se harmitti kaikkia niin paljon, että talvella ja nyt kesällä saimme paljon voimia siitä pettymyksestä. Kun tänä syksynä nousimme kärkeen, päätimme, ettei paikkaa tällä kertaa menetetä. Eikä menetetty.

Mestaruus ratkesi jo viikko aiemmin, mutta tunnelma oli ilmeisesti kohdallaan myös sunnuntain päätöskierroksen jälkeen?

Oli ihan huikea fiilis. Tiedossa oli, että mestaruus tulee, mutta kun mestaruusillallisella istuskelee parin metrin päässä juuri saadusta pokaalista, fiilis nousee vielä enemmän. Lisäksi pelasimme todella hyvin sunnuntaina. Puolessa tunnissa menimme 3-0 johtoon ja sain vielä itse tökättyä maalin. Eipä ollut mikään kaunis maali, mutta todella mieluinen.

Näkyikö Zlatania kasvattajaseuransa juhlissa?

Ei näkynyt, tosin sellainen huhu oli liikkeellä, että hän olisi tullut peliä katsomaan. Onnittelut hän kyllä lähetti ja varmasti sitten tulee joukkueelle ihan henkilökohtaiset onnittelut, kun mies on paikalla päätösgaalassa.

Entä jatko? Muuttuuko joukkue paljon?

Se muuttuu jonkin verran, mutta tietty ydin tulee pysymään. Alkukauden kapteenimme lähti Englantiin jo kesällä ja hänen lähtönsä jälkeen muut pelaajat nostivat hienosti tasoaan ja pystyimme hänet paikkaamaan. Nyt pari muuta pelaajaa on lähtökuopissa ulkomaan sarjoihin. Mutta uskon, että pystymme lähtijät korvaamaan. Meillä on aika hyvä systeemi siihen, että nuorista pelaajista nousee uusia kasvoja mukaan Se, että joukkueet vaihtuvat Ruotsissa, on täysin normaalia pelaajaliikennettä. Uskon, että saamme hyvän nipun kasaan ensikin kaudella.

Ja jossain siintää tavoitteena Mestarien liiga…?

Se olisi tietysti suuri haave. Ensi kesänä olemme mukana karsinnoissa ja seurassa tunnistetaan mahdollisuus. Uskon, että tällä on iso merkitys myös rakennustyössä.Edellisissä europeleissämme olimme todella lähellä mennä pitkälle, yksi huono puoliaika tuhosi haaveemme. Mutta sellaista se on näissä peleissä, virheisiin ei ole varaa.

Kim Sanden