Suomen Palloliiton kurinpitovaliokunta on jakanut kokouksessaan sakkoja kuudelle järjestyshäiriöisiin syyllistyneelle seuralle. Rangaistuksiin johtaneet tapahtumat koskevat kahta Ykkösen nousukarsintaottelua ja kolmea Veikkausliiga-ottelua.

Ykköseen noussutta HIFK:ta rangaistiin 2 000 euron sakoilla nousukarsintaottelusta HIFK-PS Kemi 19.10. HIFK:n kannattajat sytyttivät ottelussa soihtuja, savuja ja paukkupanoksia sekä ryntäsivät ottelun ratkettua kentälle juhlimaan. Lisäksi kannattajat rikkoivat katsomon penkkejä ja mainosaitoja. Rangaistus määrättiin HIFK:lle kovennettuna, koska kyseessä oli kauden kolmas turvallisuusmääräysrikkomus. Myös kolmella edelliskaudella seura on rikkonut turvallisuusmääräyksiä vähintään kolme kertaa per kausi.

Samana päivänä pelatusta toisesta nousukarsintaottelusta EIF:n ja Jazzin välillä SPL langetti EIF:lle 1 200 euron ja Jazzille 500 euron sakot. EIF:n rangaistus aiheutui seuran kannattajien soihduttamisesta ja lonkerotölkin heittämisestä kohti ottelun avustavaa erotuomaria, sekä puutteellisesta järjestyksenvalvonnasta. Järjestävä seura ei kyennyt estämään vieraskannattajia ryntäämästä kentälle ottelun päätyttyä. Jazz sai sakkoja, koska sen kannattajat säntäsivät kentälle alkoholijuomien kanssa. Alkoholi oli tapahtumassa kielletty. Lisäksi ottelussa ulosajettu EIF:n Mamadou Konate sai yhden ottelun lisäpelikiellon, sillä hänen katsottiin lyöneen tahallisesti Jazzin pelaajaa kyynärpäällä.

VPS:lle määrättiin 800 euroa sakkoja sen kannattajien poltettua 20.10. pelatun VPS-Jaro-ottelun aikana katsomossa soihtuja ja useiden joukkueen kannattajien juostua kentälle ottelun päättymisen jälkeen. Lieventäväksi asianhaaraksi katsottiin, että kyseessä oli VPS:n ainoa turvallisuusmääräysrikkomus.

HJK sai Palloliitolta 1 750 euron sakot 26.10. pelatun HJK-KuPS-ottelun tapahtumien johdosta. Ennen ottelun alkua HJK:n kannattajakatsomossa sytytettiin useita soihtuja sekä paukkupommi. Syntyneen savun takia ottelun alku viivästyi muutamilla minuuteilla. Lisäksi yksi katsoja juoksi ottelun jälkeen kentälle. Rangaistusta koventavaksi tekijäksi katsottiin se, että kyseessä oli jo HJK:n viides turvallisuusmääräysrikkomus tällä kaudella.

TPS tuomittiin maksamaan 500 euroa sakkoja 26.10. pelatussa FC Lahti-TPS-ottelussa aiheutuneiden järjestyshäiriöiden takia. TPS:n kannattajat olivat vääntäneet omassa katsomonosassaan irti metallisia pöytiä ja myös WC-tiloja oli turmeltu.

Päätökset voi lukea kokonaisuudessaan SPL:n tiedotteesta.