Päättyneen Veikkausliiga-kauden aikana viisi maalia 13 ottelussa ampunut Eero Markkanen on ollut kuluvan viikon aikana näytillä Tukholman AIK:ssa. 22-vuotias Markkanen myöntää avoimesti, että on erittäin kiinnostunut siirtymään Ruotsin tämän kauden hopeajoukkueen riveihin.

– AIK olisi mainio askel eteenpäin urallani ja siirtyisin tänne hyvin mielelläni, lähes kaksimetrinen hyökkääjäkolossi ilmoittaa Aftonbladetin haastattelussa.

Markkanen aloitti kautensa erinomaisesti Veikkausliigasta pudonneen JJK:n riveissä, mutta jalkavamman takia ottelumäärä jäi lopulta vähäiseksi. Loppukauden mies pelasi lainasopimuksella mestari-HJK:n riveissä. Ainoan maalinsa HJK:n paidassa mies teki vanhaa seuraansa vastaan, oltuaan ensimmäistä ja viimeistä kertaa mestarien avauskokoonpanossa.

– En tuulettanut maalia. Tuntui todella oudolta tehdä maali JJK:ta vastaan.

Köyhän miehen Zlatan

Aftonbladetin mukaan sen paremmin Markkasen kuin toisenkaan testipelaajan, kiinalaisen Li Yuqiun testijakson pituutta ei ole tarkemmin määritelty. Turhaan ujosteluun suomalaisnuorukainen ei kuitenkaan sorru, kun lehti pyytää häntä kuvailemaan itseään.

– Olen kuullut minusta käytettävän nimeä ”Köyhän miehen Zlatan”. Olen teknisempi kuin useimmat samanpituiset pelaajat, ja syöttöpelini ja liikkuvuuteni on parempaa.

Kakkosvalmentaja ei liikoja lupaile

Aftonbladet pyysi myös AIK:n kakkosvalmentaja Nebojsa Novakovicilta mielipidettä molemmista testihyökkääjistä.

– Molemmat ovat hyviä pelaajia, mutta en ole varma, ovatko he oikeanlaisia pelaajatyyppejä meille. Kiinalainen pitää paljon palloa ja on hyvä joukkuepelaaja. Hän pelaa yksinkertaisesti ja löytää liikkeessä olevat kanssapelaajat. Mutta toistaiseksi en ole vakuuttunut hänen kärkiominaisuuksistaan.

– Markkanen on terävämpi, hänellä on hyvä vasen jalka ja hyvä laukaus. Isokokoisena pelaajana hän on myös vahva kaksinkamppailuissa. Silti en ole varma, kuinka he sopivat hyökkäykseen pelinäkemyksensä puolesta. Mutta minä en asiaa ratkaise, Novakovic päättää analyysinsä.