Entinen Saksan maajoukkueluotsi ja Englannissa Tottenhamia pelaajaurallaan edustanut Jürgen Klinsmann näkee, että saarivaltion jalkapalloliiton täytyy ottaa riskejä toiminnassaan voidakseen nousta mukaan jalkapallon kehityksen kelkkaan.

Englanti ei tuota huippupelaajia maailmalle kovinkaan suuria määriä, mikä on näkynyt maajoukkueen menestyksessä jo vuosien ajan.

– Oma näkemykseni on seuraava: Jos asiat eivät toimi, pitää etsiä eri reitti toteuttaa asioita ja ottaa riskejä. Jos tehdään asioita samalla tavalla kuin aina ennenkin, ei menestystä tulla saavuttamaan, USA:n maajoukkuetta nykyään luotsaava Klinsmann kertoo BBC Sportin haastattelussa.

– Tässä on kysymys Englannille: Oletteko valmiita muutokselle, mikä tapahtuisi jo varhaista ikäluokista lähtien. Tämä vaatii koko valmennuskulttuurin muutosta, koska muuten emme näe muutosta lopputuotteessa.

Englannin jalkapalloliitto on koonnut komission, jonka tavoitteena on pohtia keinoja, joilla Englannin maajoukkue pärjää paremmin tulevaisuudessa arvokisoissa. Komissio kokoontui juuri ensimmäistä kertaa.

Jalkapallon emämaan ainoa arvokisavoitto on vuoden 1966 maailmanmestaruus. Lähellä menestystä maa oli viimeksi vuonna 1996, jolloin se selvisi EM-välieriin.