Suomen A-maajoukkueen vakituiseen aloituskokoonpanoon itsensä raivannut Kari Arkivuo jatkaa peliuraansa Ruotsin pääsarjan Häckenissä. Arkivuo allekirjoitti kolmivuotisen jatkosopimuksen seuran kanssa. Hän sanoo SuomiFutis-sivuston haastattelussa, että myös palkka nousee jonkin verran. Tärkein syy jäämiseen oli kuitenkin iso rooli ja pitkä sopimus.

Kari Arkivuo, miksi päätit jäädä Häckeniin?

Mietimme myös muita vaihtoehtoja mutta kokonaisuus Häckenissä oli paras.

Puhuit aiemmin SuomiFutis-sivuston haastattelussa, että haluaisit vielä kokeilla kovemmassa sarjassa. Oliko siihen mahdollisuutta?

Oli tarjous mm. Hollannin pääsarjasta ja muualtakin, mutta mikään ei tuntunut niin hyvältä.

Allsvenskanista Hollannin Eredivisieniin kuulostaisi kuitenkin hyppäykseltä parempaan sarjaan.

Hollannin seura oli vähän pienempi eikä se tarjonnut niin pitkää sopimusta. Joihinkin paikkoihin ei olisi voinut siirtyä saman tien vaan olisi pitänyt odottaa.

Mitä ajattelet, että sopimus palvelee mahdollisuuksiasi A-maajoukkueessa kun edessä on tärkeät karsinnat vuoden 2016 EM-kisoihin?

Saa rauhassa keskittyä pelaamaan täällä. Rooli pysyy samana ja maajoukkuetta ajatellen on varmasti myös hyvä, että pelaan koko ajan isossa roolissa.

Pitkä jatkosopimus on tehty, se on varmaan taloudellisesti parempi kuin edellinen?

On se vähän parempi kuin edellinen.

Mika Ojala oli Häckenin mukana mutta Veikkausliigan toissakauden tehomies ei onnistunut murtautumaan pelaavaan kokoonpanoon. Miksei?

Harmi, että hänellä meni talvi huonosti loukkaantumisen vuoksi. Hän ei päässyt sen vuoksi niin hyvin joukkueeseen sisään. Se oli yksi syy varmaankin.