Arsenal-manageri Arsene Wenger kertoo, että joukkueen ykköshyökkääjän Olivier Giroud’n peluutus on ongelma. Ranskalaiskärki katkaisi sunnuntaina 1-0-voittomaalillaan Newcastlea vastaan yli kuukauden maalittoman putkensa.

27-vuotias pelaaja on selvästi hukannut terävyyttään ja lepo voisi palauttaa parhaan esiin. Wenger kuitenkin kertoo, että suuressa roolissa joukkueen hyökkäyspelissä olevan ranskalaisen lepuutus on hankalaa.

– Vaikea sanoa (hänen lepuutuksestaan). Ajattelen aina antavani hänelle huilivuoron, mutta muu miehistömme on hieman lyhyt, kevytrakenteinen sekä enemmän liikkuva ja tekninen, Wenger pohti seuran kotisivuilla.

– Giroud on kaveri, joka tuo voimaa ja rakennetta ryhmitykseemme. Yksinäisen hyökkääjän taistelu ylhäällä on tärkeää meille kokonaisuutena.

Arsenalin toinen vaihtoehto yksinäisen keskushyökkääjän paikalle on Nicklas Bendtner, joka ei kuitenkaan nauti täyttä valmennusjohdon luottamusta.

Muiden hyökkääjien, kuten Theo Walcottin tai Lukas Podoskin, parhaat ominaisuudet eivät tue pelaamista keskushyökkääjänä Arsenalin nykyisessä pelisapluunassa.