Barcelona kärsi jo toisen peräkkäisen tappion, kun Mestarien liigan Ajax-kyntämisen perään kuokkaan tuli sunnuntaina Athletic Bilbaolta 0-1-lukemin. Ottelun ainoan maalin teki isäntien Iker Muniain 70. minuutilla. Barcelonalta puuttui kärjestä loppuvuoden sivussa oleva Lionel Messi, jonka saappaat jäivät täyttämättä.

Alavireinen Barcelona hävisi ottelussa laukaukset 11-15 ja otti varoituksiakin (4-3) enemmän kuin vastustajansa. Yksi varoituksen saajista oli keskikentän tasapainottava pelaaja Sergio Busquets, joka arvosteli ottelun jälkeen erotuomaria kovin sanoin eräästä tilanteesta.

Bilbaon Ander Iturraspe kaatoi lähes läpiajossa olleen Neymarin 57. minuutilla, mutta tuomari antoi tästä vain varoituksen. Ulosajon myötä ottelun kulku olisi saattanut kääntyä Barcelonalle.

– Neymar oli etenemässä kohti maalivahtia. Se oli selvä yksi-vastaan-yksi-tilanne ja punainen kortti. Tuomari ei tehnyt työtään hyvin. Se olisi muuttanut pelin, Goal.com siteerasi pelaajaa.

Tappio oli Barcelonan ensimmäinen liigassa. Joukkue johtaa sarjaa, mutta Atletico Madrid on tasapisteissä kakkosena heikommalla maalierolla. Real Madrid on kolmen pisteen päässä.