Manchester City haki Mestarien Liigassa komean 3-2-vierasvoiton Bayern Münchenin Allianz-Arenalta. Kyseessä oli Bayernin ensimmäinen tappio missään kilpailussa sitten heinäkuun lopun, jolloin se hävisi Borussia Dortmundille Saksan Supercupin finaalin maalein 4-2.

Viime kauden triplamestari oli pelannut sen jälkeen yhteensä 25 ottelua peräkkäin ilman tappioita. Mestarien Liigassa Bayern München oli voittanut ennätyksellisesti kymmenen viimeistä otteluaan.

Tiistain ottelussa Thomas Müller ja Mario Götze veivät kotijoukkueen 2-0-johtoon jo 12 minuutin pelin jälkeen, mutta päät eivät painuneet englantilaisjoukkueessa. David Silva kavensi jo avausjaksolla ja toisella puoliajalla Alex Kolarov ja James Milner toivat vieraat rinnalle ja ohi.

Bayern München oli päästänyt kotikentällään kolme maalia samassa ottelussa edellisen kerran maaliskuussa 2011, jolloin sen vieraana kävi Inter Milan. Ennen Manchester Cityn vierailua puolustus oli ollut tiiviissä kunnossa, sillä Bundesliigassa Manuel Neuer on pelannut neljä nollapeliä peräkkäin eikä Bayernia oltu yllätetty Mestarien Liigan viimeisessä kymmenessä ottelussa kuin kolme kertaa.

Erityisen iloinen voitosta lienee Manchester Cityn valmentaja Manuel Pellegrini. Ennen tätä iltaa Pellegrini oli kohdannut valmentajana Bayernin nykyisen luotsin Pep Guardiolan yhdeksän kertaa. Saldona oli ollut kahdeksan voittoa ja yksi tasapeli Guardiolan joukkueelle, joten chileläisvalmentaja sai Guardiolan päänahan vasta kymmenennellä yrityksellä.

Molemmat joukkueet olivat varmistaneet pudotuspelipaikkansa jo ennen tiistai-iltaa. Cityn voitto ei riittänyt nostamaan sitä Bayernin ohi lohkovoittajaksi, mutta itseluottamusta se joukkueelle varmasti antoi.