Tottenhamista maanantaina potkut saanut Andre Villas-Boas on saanut suoraan tai välillisesti vertaistukea ManU:n David Moyesilta sekä West Hamin Sam Allardycelta. Kollegat ihmettelevät seurojen lyhytpinnaisuutta managereihinsa.

– Tottenhamilla on erinomainen ryhmä pelaajia. Toki heidän tuloksensa lauantain ottelusta (0-5-tappio Liverpoolille) oli surkea. Potkut olivat minulle kuitenkin suuri yllätys, Allardyce kommentoi ennen keskiviikon keskinäistä liigacupin ottelua Sky Sportsille.

– Rahan merkitys on niin suuri Valioliigassa, että pelko tulojen menetyksestä laittaa omistajat tekemään tuollaisia päätöksiä. Mielestäni näin useita managerinvaihtoja ei ole aiemmin tehty Valioliigassa tässä vaiheessa kautta.

Villas-Boas oli jo viides Valioliiga-manageri, joka on joutunut kilometritehtaalle kuluvan kauden aikana. Myös Moyesilla riittää ihmeteltävää sitä kohtaan, kuinka managereita sekä palkataan että erotetaan hätäisesti.

– Tällaisten tapausten vuoksi olen käsittänyt kuinka onnekas olen ollut seuroissani. Prestonissa sekä Evertonissa tein työtä mahtavien ihmisten kanssa ja lyhyen ManU-urani aikana voin sanoa samaa. Ehkä muut managerit eivät ole niin onnekkaita, Soccerway.com siteerasi Moyesia.

Moyes oli Evertonissa yksi pitkäaikaisimmista

Moyes oli viime kaudella Evertonissa kolmanneksi pisimpään pestissään – yli 10 kautta – ollut Valioliiga-manageri ManU:n Sir Alex Fergusonin ja Arsenalin Arsene Wengerin jälkeen.

– Olen suuri managerien tukija. Haluan managerien saavan mahdollisuuksia. Olen aktiivinen LMA:n (liigamanagerien yhdistys) toiminnassa. Viestimme on, että parhailla seuroilla on pysyvyyttä toiminnassaan. Katsokaa vaikka Wengeriä, Fergusonia tai minua itseäni Evertonissa.