Entinen hyökkääjä Mika Kottila ihmettelee, miten Sami Hyypiä ei koskaan tuuleta valmentamansa Bayer Leverkusenin osumia.

– Syitä tuulettelemattomuuteen nyt voi vain arvailla. Ehkä hänellä on jo silmä seuraavassa tilanteessa tai ehkä hän ei koe olevansa niin isossa osassa kuin mitä pelaajana kentällä oli. Ken tietää, Kottila arvailee Betssonin tiedotteessa.

Kottila arvostaa entisen pelikaverinsa kuitenkin todella korkealle. Ex-kärki avaa myös hiukan Hyypiän ajatusmaailmaa:

– Minä tiedän varmasti vain sen, että Hyypiä oli jo tuolloin parikymppisenä U21-pelaajana epäilevä ja kyseenalaistava valmentajia kohtaan. Miksi peliä avataan tällä tavalla, miksi tuo asia tehdään tuolla tavalla? Moni pelaaja tottelee sen enempää miettimättä, Sami oli erilainen, Kottila muistelee.

– Uskoisin, että Hyypiän vahvuus valmentajana tänä päivänä – tai ainakin osa sitä – on perisuomalainen rehtiys ja suoraselkäisyys. Hyypiän suusta ei taatusti kuulla selittelyitä loukkaantuneista pelaajista tai epäkelvoista pastakastikkeista.

Kottilan mukaan Hyypiän kotoa saattaa löytää yllätys. Ehkei Hyypiä olekaan valmentajana niin kova kivikasvo.

– Mutta takaisin siihen tuuletteluun tai siis sen puutteeseen. Hirvi on nyt päätynyt siihen lopputulokseen, että kukaan ei voi olla niin kivikasvo. Kenenkään pokka ei voi pitää ikuisesti. Kun Hyypiä astelee voitetun matsin jälkeen kotiin, oven takana odottaa tekonurmi jota voikkaalainen rankaisee joka kerta kunnon polviliu’ulla ja ulvonnalla, Kottila naurattaa.