Entinen maalitykki Mika Kottila on vaihteeksi antanut Teemu Pukille piikkejä onnistumisen seurauksena. Sen sijaan Sami Hyypiä saa tyytyä nyt papanoihin.

Pukki onnistui viikonloppuna pitkästä aikaa maalinteossa, mikä miellytti Kottilaa.

– Hirvi on sanonut tällä palstalla, että Pukki saa papanoita niin kauan kun verkot eivät heilu. Viikonloppuna heilahti ja sanansa mittainen Hirvi antaa Pukille yhdeksän piikkiä. Maali ei ollut mikä tahansa roskamaali 5-0 voitto-ottelussa, vaan pelin ensimmäinen ja ainokainen Celticin voittaessa Hibernianin 1-0, Kottila pohtii Betssonin tiedotteessa.

Kottila piti myös siitä tontista, mistä maali tuli.

– Ja maali tuli siitä paikasta, minne Pukkia on toivottu, eli sieltä ”Gijonin ihmeen” nurkilta n. viidestä metristä. Kun joukkue nyt viikonloppuna kohtaa cupissa jo murjomansa Heartsin, on Pukin oltava jälleen mukana. Muuten Neil Lennon on menettänyt järkensä, Kottila miettii.

Hyypiälle papanoita

Hyypiän valmentaman Bayer Leverkusen tuloslistaan sen sijaan tuli sunnuntaina tahra, kun joukkue hävisi Bundesliigassa.

– Voita kotona ja jos häviät, häviä vieraissa. Hyypiän Leverkusen hävisi kotonaan Manchester Unitedille lukemin 0-5 ja viikonloppuna tuli tappio Eintracht Frankfurtin vieraillessa lukemin 0-1. Hyypiälle kotipelin häviämisestä kuusi papanaa sillä nyt näyttää siltä, että Bayern München karkaa myös BayArenan isännältä, Kottila muistuttaa.

Kottilan mukaan Leverkusenilla ei ole nyt varaa pistemenetyksiin.

– Bundesliigassa mestaruuden voittaminen on vaikeaa. Huolimatta viidestä peräkkäisestä voitosta ennen Frankfurt-tappiota, Bayern kiitää edellä turhan kovaa. Sami ja miehistönsä päättävät talvikauden vieraskentällä Werder Bremeniä vastaan lauantaina. Ero ei saa kasvaa kymmeneen, tai Münchenissä juhlitaan joulun ja vuoden vaihtumisen lisäksi jo mestaruutta.