Eurooppa-liigassa on enää 32 joukkuetta jäljellä ja seuraavat otteluparit ovat jo selvillä. Suomalaisia on mukana vielä neljä.

Roman Eremenkon edustama Rubin Kazan selvisi lohkovoittajana jatkopeleihin kohtaa otteluparissa espanjalaisen Real Betisin. Eremenko lukeutuu joukkueensa runkomiehiin, mutta lohkon päätöspelissä häntä ei enää kentällä nähty.

Huuhkaja-kippari Niklas Moisanderin Ajaxin taival Mestarien liigassa katkesi, mutta europelit jatkuvat. Amsterdamilaiset kohtaavat itävaltalaisen Salzburgin.

Tero Mäntylän edustama Bulgarian mestarijoukkue Ludogorets puolestaan voitti sekin oman alkulohkonsa ja pelaa seuraavaksi italialaista Laziota vastaan. Mäntylä jatkaa taistelua avauksen paikasta jatkopeleissä.

Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkuepuolustaja Thomas Lam pääsi ensi kertaa tällä kaudella AZ Alkmaarin pelaavaan kokoonpanoon 2-2-tasapelissä PAOK:ia vastaan. Suomalainen onnistui myös maalinteossa, ja toppari voi yrittää jatkaa maalivirettään tshekkiläistä FC Slovan Libereciä vastaan.

Otteluparien ensimmäinen kierros pelataan 20. helmikuuta. Toiset osat ovat vuorossa viikkoa myöhemmin.

Tulevat otteluparit

Anzhi – Genk
Dynamo Kiova – Valencia
PAOK – Benfica
Dnipro – Tottenham
Real Betis – Rubin Kazan
Swansea – Napoli
Juventus – Trabzonspor
Maribor – Sevilla
Viktoria Plzen – Shahtar Donetsk
Chornomorets Odesa – Lyon
Ajax – Salzburg
Esbjerg – Fiorentina
M. Tel-Aviv – Basel
Porto – Frankfurt
Lazio – Ludogorets
Slovan Liberec – AZ Alkmaar