Viime kauteen menestyksekkään uransa päättänyt Manchester Unitedin legenda Paul Scholes, 39, pitää mm. heidän junioriakatemiansa pelaajia liian paapottuina.

Scholes on viime ajat toiminut toisen ex-pelaajan Nicky Buttin apuna ManU:n alle 19-vuotiaiden joukkueen valmennuksessa.

– Nuoret, varsinkin suurissa seuroissa, ovat lellittyjä. Puhuin asiasta Buttin kanssa, koska meillä oli alle 19-vuotiaiden ottelu Leverkusenissa. Pelaajilla ei ole katuälyä enää. Heitä pyritään valmistamaan pelaajiksi, kun me taas jouduimme huolehtimaan itsestämme kun kasvoimme, Scholes kommentoi Mail On Sunday -lehdelle.

– Meidän piti ottaa kolme eri bussia aamulla päästäksemme harjoituskeskukseen Carringtoniin. Nykynuoret heitetään autoilla paikalle ja sitten heidät kuljetetaan pikkubusseilla kouluun. Heillä ei ole sellaista hetkeä elämässään, että heidän pitäisi huolehtia itsestään.

Scholesin mukaan liiallisella hyysäämisellä on vaikutuksensa, joka voi näkyä nuorten tulevilla urilla.

– Joskus nämä nuoret ovat liian hiljaisia pelatessaan tai eivät ole tarpeeksi kovaluisia, joka on olennaista jalkapallokentällä. En sano, että pelaajat olisivat yleisesti heikkoja. Tämä ei yksinomaan ole pelaajien vika, se on vain suunta mihin maailma on mennyt. Meillä (takavuosien pelaajilla) oli etuja, ilman että tiedostimme niitä.