Tanskaa ja Saksaa riepottelee parhaillaan rajuin myrsky vuosikausiin. Nimen Xaver saanut rajuilma on peruuttanut kaikki junavuorot Pohjois-Saksassa ja lennot Hampurin lentokentältä. Tuuli on puhaltanut illan aikana Bremenissä n. 24 metrin sekuntinopeudella ja Kielissä peräti 38 metriä sekunnissa. Bild-lehti vertaa rajumyrskyä jo tammikuun 2007 Kyrill-myrskyyn, joka vaati koko Euroopassa yhteensä 47 kuolonuhria.

Bundesliigaankin Xaverilla uhkaa olla vaikutuksensa. Bremeniläinen Weser-Kurier kirjoittaa, että lauantai-iltapäiväksi suunniteltu liigaottelu Werder Bremenin ja Bayern Münchenin välillä uhkaa peruuntua myrskyn takia. Weser-joki virtaa aivan Werder Bremenin kotistadionin vieressä ja käsillä on vakava tulvauhka.

Pohjanmeri nostaa joenpintaa yhä korkeammalle eikä stadionia ole pientä ojaa kummemmin tulvilta suojattu. Tulva-aallon odotetaan nousevan ensi yönä kahden ja neljän välillä. Jos vesi ylittää ojan joen ja stadionin välissä, on lauantain ottelu pakko siirtää pelattavaksi myöhemmin.

Werder Bremenin työntekijät myrsky piti kiireisenä jo koko iltapäivän, sillä seuran mapppeja, kansioita ja tarvikkeita alettiin jo hyvissä ajoin siirtää pohjakerroksesta ylempiin kerroksiin. Myös pukukopit on jo tyhjennetty. Werder Bremenin harjoitukset oli jo aiemmin siirretty myrskyn takia huomiselle.