Borussia Dortmundin päävalmentaja Jürgen Klopp katsoo, että joukkueen tähtihyökkääjän Robert Lewandowskin keskittyminen seuran peleihin on tällä kaudella ollut puutteellista.

Pelaajan sopimus seuran kanssa päättyy kuluvaan kauteen ja Bayern München tiedotti viikonloppuna puolalaisen siirtyvän hallitsevan mestariryhmän riveihin ensi kesänä.

– Olin puhunut ”Lewyn” kanssa juuri viime vuoden lopussa ja tiesin, että julkistus tapahtuu tammikuun alussa. Se oli mielestäni paras hetki, koska muuten tarpeettomat huhut olisivat velloneet liikaa, Soccerway.com siteerasi Kloppia.

– Totta puhuen, olemme tienneet jo pitkään Robertin pelaavan toisessa seurassa ensi kesän jälkeen. Siitä lähtien, kun tämä kävi ilmi, olen huomannut hänen osoittaneen vähenevää kiinnostusta meidän tekemiseen ja keskittymisensä olleen heikkoa.

Klopp uskoo pelaajan kuitenkin antavan kaikkensa seuralleen kevätkaudella.

– Hän käyttää talvitauon hyödykseen ja laittaa nämä tekijät sivuun. Nyt hän jälleen keskittyy Dortmundiin. Haluamme tehdä tulevasta puolivuotisesta niin tuottoisan kuin mahdollista ennen hänen siirtoaan.

Borussia Dortmundin syyskauden loppu sujui tahmeasti ja joukkue lähti talvitauolle vasta neljäntenä. Bayern on kärjessä jo 12 pistettä edellä.