FC Viikingit ja Jani Bäckman ovat solmineet kauden 2014 kattavan jatkosopimuksen. Bäckman on vuonna 1988 syntynyt monipuolinen pelaaja, jolla on takanaan jo pitkä ura Veikkausliigassa ja Ykkösessä.

Bäckman debytoi Veikkausliigassa kaudella 2008 FC Hongan riveissä. Sen jälkeen pelejä liigatasolla on kertynyt Hakan, Jaron ja FC Lahden riveissä. Pelejä Veikkausliigassa on yhteensä 54.

Ykkösessä Bäckman on pelannut Klubi 04:n, FC Lahden ja kauden 2013 Viikinkien riveissä. Viime kaudella Bäckman pelasi Viikingeissä pääasiassa topparin paikalla. Pelejä kertyi Ykkösessä 19 ja maaleja yksi.

– Kausi oli sellaista ylä- ja alamäkeä koko ajan. Se oli hyvä taisteluvoitto, että sarjapaikka varmistui jo pari kierrosta ennen loppua. Vuosi oli kuitenkin muuten mukava ja viihdyin hyvin Viikingeissä, Bäckman sanoi seuran kotisivuilla.

– Tässä on nyt hyvä tekemisen meininki päällä joukkueessa ja taustoilla. Itse en mitään sarjaa lähde pelaamaan niin, että tavoitteena olisi joku muu kuin olla siellä kärjessä. Tässä on varmasti koko joukkueella kovat näyttöhalut.

Iän myötä pudonnut kenttäryhmityksessä alaspäin

Bäckman on entinen hyökkäyspään pelaaja, joka on viime vuodet pelannut alempana keskikenttänä tai topparina.

– Molemmat paikat käyvät hyvin. Pelaan siellä, missä valmentaja haluaa, Bäckman totesi.

Bäckmanin polvi leikattiin viime syksynä. Toipuminen on edennyt suunnitelmien mukaan ja pelaaja palaa normaaleihin joukkueharjoituksiin myöhemmin keväällä.

Bäckmanin sopimuksen myötä Viikingeillä on nyt 21 sopimuspelaajaa kaudeksi 2014.