Talousvaikeuksien kanssa painiva TPS voi saada rahaa yllättävästä suunnasta.

Siirtohuhujen keskellä oleva Niklas Moisander voisi nimittäin ryhmää vaihtaessa tuoda kolikoita myös kasvattiseuransa kassaan. Ajaxin topparia on viety huhuissa jopa FC Barcelonaan.

Amsterdamilaisjoukkueen päävalmentaja Frank de Boer on ehtinyt jo ilmoittaa, että maisemanvaihto on mahdollinen, vaikka suomalainen on erittäin tärkeä pelaaja seuralle. Siirron voitaisiin odottaa tapahtuvan nyt tammikuussa tai ensi kesänä.

Huuhkaja-kapteeni kaupattiin vuonna 2012 AZ Alkmaarista lehtitietojen mukaan noin kolmella miljoonalla eurolla Ajaxiin. Jos kaupantekoon päädytään nyt, summa ylittäisi suurella todennäköisyydellä tuon luvun.

TPS:n toimistolla seurataankin mielenkiinnolla Moisanderin tilannetta. Turkulaisryhmä saisi Moisanderin vaihtaessa seuraa neljän prosentin kasvattajakorvauksen maksetusta siirtosummasta. Näin ollen esimerkiksi viiden miljoonan korvaus toisi turkulaisseuralle peräti 200 000 euroa.

TPS:n seurajohto kertoi torstaina järjestetyssä lehdistötilaisuudessa, että seura joutui ottamaan lisää velkaa syksynä. Kaikkiaan sitä on yli 300 000 euroa. Moisanderin myynti voisi tuoda kaivattua apua tilanteeseen.

Jaakko Käyhkö (Twitter:@JaakkoKayhko)