Valioliigassa brittimanagereiden määrä on pienentynyt vuodesta toiseen. Nyt asiasta on huolissaan myös portugalilaiskäskijä, joka toivoisi brittien hakevan rohkeammin kokemuksia ulkomailta.

Jose Mourinho pääsee pulasta huolimatta sunnuntaina kohtamaaan brittiluotsin, sillä Chelsea kohtaa Steve McClarenin valmentaman Derby Countyn FA Cupissa. Portugalilaisluotsi arvostaa kollegansa ansioluetteloa.

– Jos minulta kysytään, ensimmäinen asia, mikä minulle tulee mieleen Stevestä ei ole se, että hän oli Englannin manageri vaan mestaruus Hollannissa, Mourinho viittasi The Telegraph -lehdessä McClarenin menestykseen FC Twentessä.

Mourinho kannustaakin brittejä menemään ulkomaille, hankkimaan kannukset sieltä.

– Ulkomaille meneminen on fantastinen kokemus, ja joskus näyttää siltä, että englantilaiset pelaajat ja managerit eivät halua mennä sinne. Nyt tapahtuu niin, etteivät he mene ulkomaille, mutta muut tulevat heidän maahansa, Mourinho veistelee.

Mourinho toivoisi suurempaa kotimaisuusastetta Valioliigaan, vaikka tuleekin toisilta kulmilta.

– Tällä hetkellä Valioliigassa – ja tiedän puhuvani itseäni vastaan – olen eri mieltä siitä, että ulkomaisia valmentajia on niin paljon. En näe syytä sille, koska en usko, että englantilaiset managerit ovat askeleen jäljessä ulkomaisia.

– Mutta luulen, että jos maassa ei ole pestejä tarjolla managerille tai pelaajalle, niin sitten on mentävä (ulkomaille), Mourinho jatkoi.