HJK lähti viime kauteen suurien odotuksien saattelemana. Oli tullut uusia tuulia valmennukseen Sixten Boströmin myötä ja tukku uusia, kovan luokan pelaajia.

Mikä Väyrysen jatkosopimuksen sekä Mikael Forssellin ja Teemu Tainion pestauksen myötä joukkueen piti olla ylivoimainen kotimaassa ja ottaa se kauan kaivattu lohkovaiheen paikka eurokentiltä.

HJK:n edesottamuksia seurattiin heti talvikaudella jokaisessa harjoitusottelussa ensimmäisistä peleistä lähtien ja tulokset olivatkin odotuksia nostattavia.

Hypetystä riitti ja odotukset olivat korkealla, mutta kuinka kävikään?

Heti liigakauden alussa kävi ilmi, että sarjan voitto ei ole läpihuutojuttu. Joukkue ei ollut odotetun dominoiva ja oli pitkään FC Hongan takana sarjataulukossa.

Kauden aallonpohja koettiin Mestarien liigan karsinnassa heinäkuussa. HJK putosi heti kättelyssä karsinnan 1. kierroksella Viron mestarille FC Nömme Kaljulle.

Tuloksesta ei jäänyt edes mitään jossiteltavaa – HJK oli joukkueista yksinkertaisesti heikompi. Odotukset ja paineet näkyivät kentällä virheinä. Täysi mahalasku!

HJK kuitenkin pystyi pelastamaan sen, mitä pelastettavissa oli. Liigassa lopullinen ryhdistäytyminen tapahtui elokuun 18. päivä kärkiottelussa. HJK oli kotonaan jo tappiolla FC Honkaa vastaan 1-2-lukemin, mutta voitti ottelun lopulta 4-2.

Viides peräkkäinen mestaruus tuli kauden lopun 11 tappiottoman ottelun putken ansiosta.

Valmennusjohto saanut työrauhan

Tulevaan kauteen HJK näyttää valmistautuvan täysin erilaisella tavalla. Seura on saanut harjoitella ja valmistautua rauhassa tähän mennessä.

Joukkue vahvistui jälleen parilla maajoukkuetason pelurilla, mutta samanlaista hypeä ei tällä kertaa nähty kuin vuotta aiemmin.

Boströmillä on nyt työrauha ja hän saa ajaa peliajatuksiaan rauhassa sisään joukkueelle viime kauden pohjien päälle. Boström on saanut myös ensi kertaa osallistua joukkueen rakentamiseen.

Vuosi sitten uusi mies Suomen menestyneimmän seuran peräsimessä joutui kerrasta toiseen käymään historiaansa ja peliajatuksiaan läpi kevään aikana. Nyt tätäkään häiriötekijää ei ole.

Kokoonpanon suhteen joukkue tarvitsee vielä pari täsmähankintaa. Ykkösmaalivahdin paikka ammottaa avoimena ja hyökkäyspääkin kaipaa vahvistusta, varsinkin kun vielä mm. Erfan Zeneli saattaa vielä siirtyä ulkomaille.

Suuri yleisö odottaa jälleen menestymistä varsinkin eurokentillä, ”pelkän” liigamestaruuden saaminen olisi jälleen suuri pettymys.

Kai Lintinen
Twitter: @kailintinen