Huuhkajien päävalmentaja Mixu Paatelainen uskoo edelleen Celticin suomalaiskärki Teemu Pukkiin, vaikka kärkimies ei olekaan vielä pystynyt vastaamaan odotuksiin.

Pukki siirtyi elokuussa bundesliigaseura SchalkMixu esta skottijättiin. Toistaiseksi osumia on kuitenkin syntynyt Celtic-paidassa vain kolme, vaikka minuutteja ja vastuuta on riittänyt.

– Startti on ollut tahmea, mutta hänellä on kaikki ominaisuudet saada juttu toimimaan, Paatelainen lausui Herald Scotland -lehden mukaan.

– Hän on tehnyt Suomelle isoja maaleja maailman kärkimaita, kuten Espanjaa, vastaan, ja hän voi tehdä maaleja Celticille. Siitä ei ole epäilystäkään, Paatelainen jatkoi.

Pukilta kestänyt kauan kotiutua

Pukilta vie varmasti jonkin aikaa vielä sopeutua Glasgow´hun. Siinä mielessä suomalainen on ollut oikeassa ympäristössä, sillä manageri Neil Lennon on ainakin tähän asti osoittanut antavansa aikaa Pukille.

Toisaalta Celticin tiedetään tähyilevän tammikuussa hyökkääjämarkkinoita, joten pian pitäisi alkaa tapahtua. Paatelainen on ”hieman yllättynyt”, että sopeutumisessa on mennyt näinkin kauan.

– Ymmärrän toki myös, ettei se aina heti tapahdu, kun vaihtaa seuraa. Voi olla jotain erilaista pelityylissä tai siinä, miten sinua pyydetään pelaamaan. Se ei välttämättä klikkaa saman tien, Paatelainen jatkaa luottaen kuitenkin Pukin olevan hyvissä käsissä Lennonin alaisuudessa.

Paatelaisen haastattelusta uutisoi Suomessa ensimmäisenä Yle verkkosivuillaan.