Manchester Unitedin kehno kausi sai jatkoa keskiviikkona, kun joukkue hävisi Sunderlandille rangaistuspotkukilpailun kautta Liigacupin finaalipaikan tiistaina.

ManU johti välierien toista osaottelua 1-0-lukemin pitkään ja olisi mennyt jatkoajan jälkeen tällä tuloksella vierasmaalisäännön perusteella jatkoon. Sunderland voitti avausosan 2-1-lukemin.

Liigacupin sääntöjen mukaan vierasmaalit otetaan huomioon vasta jatkoajan jälkeen, joten yhteistuloksella 2-2 joukkueet menivtä jatkoajalle.

ManU oli etenemässä tällä tuloksella finaaliin 118. minuutilla, mutta ManU-vahti David de Gean hörppäys minuutti ennen jatkoajan loppua nosti Sunderlandin jatkopaikkaan kiinni.

Aivan viime hetkillä ManU:n Javier Hernandez nosti joukkueensa kuitenkin vielä 3-3-tasatilanteeseen yhteismaalein ja edessä oli rankkarikisa.

Sunderland voitti rankkarit kuitenkin maalein 2-1 ja eteni Liigacupin finaaliin Manchester Cityä vastaan.

Moyes rankkarieksperttinä vuonna 2010 brittimediassa

Surkuhupaisan rankkaritappiosta teki se, että nykyinen ManU-luotsi David Moyes paistatteli taannoin brittimediassa rankkarieksperttinä.

101greatgoals.com-sivusto esittää verkkosivuillaan vuoden 2010 MM-kisoen aikaan brittilehdessä ollut Moyesin kirjoittamaan artikkelia ”Kuinka voittaa rankkarikisa”. Moyes oli kisojen aikana The Sunday Timesin kolumnistina.

ManU:lle liigacup oli realistinen mahdollisuus voittaa pokaali, mutta nyt palkintokaapin täydentäminen näyttää hankalammalta. Valioliigassa kärki on karannut jo 14 pisteen päähän ja nykyisellä vireellä Mestarien liigasta jää luu käteen. Englannin cup