Tampereen kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina Tammelan jalkapallostadionin alueen kehittämistä koskevan yhteistyösopimuksen Lemminkäinen Oy:n kanssa. Sopimuksen mukaan kaupunki ja Lemminkäinen kehittävät stadionia yhteistyössä.

Lemminkäinen esitti hanketta koskevan ehdotuksen 2010. Lähtökohtana on Tammelan stadionin tontin kehittäminen.

Alueelle voitaisiin sijoitetaan jalkapallostadionin lisäksi muuta maankäyttöä kuten asumista, liike- ja toimitiloja sekä näitä palveleva pysäköintilaitos stadionin alle.

Hankeajatuksen keskeisenä tavoitteena on se, että stadionin investointikustannuksista valtaosa voitaisiin rahoittaa saatavilla maanmyyntituloilla.

Pormestari Anna-Kaisa Ikonen asetti viime kesänä ohjausryhmän Tammelan stadionin kehittämiseksi. Asettamispäätöksessäkin viitataan Lemminkäisen hankeajatukseen ja todetaan sen olevan yksi vaihtoehto stadionin kehittämiseksi.

Suunnittelukilpailu käynnistetty

Jatkosuunnittelun pohjaksi on käynnistetty suunnittelukilpailu, jonka tavoitteena on löytää jatkosuunnittelun pohjaksi arkkitehtuuriltaan, kaupunkikuvaltaan ja toiminnallisuudeltaan hyvä ratkaisu.

Kilpailun lopputuloksen perusteella osapuolet arvioivat asettamiensa tavoitteiden toteutumista sekä hankkeen toteuttamisen edellytyksiä. Tällöin osapuolilla on mahdollisuus irtisanoa sopimus.

Luovutettavista alueista ja rakennusoikeuden arvoista sekä tarkemmasta toteuttamisaikataulusta sovitaan erikseen myöhemmin asemakaavan muutoksen yhteydessä.

Tammelan stadionilla pelaa mm. Ykkösen Ilves.

Lähde: Tampereen kaupungin verkkosivut