Suomen sopimuksettomien pelaajien maajoukkue on valittu jälleen. 16 hengen ryhmä pelaa 7. tammikuuta harjoitusottelun FC Honkaa vastaan ja matkustaa sen jälkeen sopimuksettomien pelaajien kansainväliseen turnaukseen Osloon.

Suomen ryhmässä on nyt 15 pelaajaa, ja joukkuetta on tarkoitus vielä vahvistaa yhdellä nimellä. Norjassa pelattavan turnauksen järjestää jalkapallon kansainvälinen pelaajayhdistyksien kattojärjestö, FIFPro.

Suomen joukkue kokoontuu Helsingissä 6.1. ja ja Oslossa joukkue oleskelee 8.-10.1. Varsinainen turnauspäivä on 9.1.2014, jolloin kaikki joukkueet pelaavat yhden alkuottelun sekä sijoitusottelun siihen päälle. Suomi kohtaa avausottelussaan Irlannin klo 11.30 Suomen aikaa ja pelaa sen jälkeen joko finaalissa (klo 17.00) tai pronssiottelussa (klo 15.30).

Suomi jo vakiokävijä

Suomi on mukana turnauksessa neljättä kertaa. Suomi voitti kautta aikain ensimmäisen turnauksen. Turnaukseen osallistuvat Suomen lisäksi Norjan, Ruotsin ja Irlannin sopimuksettomien pelaajien maajoukkueet. Turnaukset perimmäisenä tarkoituksena on toimia avoimena näyttöpaikkana kaikille sopimuksettomille pelaajille.

– Joukkueemme on todella kova taustoja myöden ja on mukavaa päästä taas pelaamaan. On erittäin hieno asia, että pelaajia varten järjestetään tällainen kansainvälinen tapahtuma, jossa voi näyttää osaamistaan, TPS:ää yhdeksän edellistä kautta edustanut Sami Rähmönen kiittelee.

Suomen joukkueen matkavahvuuteen kuuluvat myös HJK:n mestarijoukkueen päävalmentaja Sixten Boström, KuPS:n päävalmentaja Esa Pekonen, KTP:n päävalmentaja Sami Ristilä, SJK:n valmentaja Chris Cleaver, VPS:n valmentaja Petri Vuorinen sekä TPS:n toimitusjohtaja Juha Reini.

Suomen sopimuksettomien pelaajien joukkue (suluissa pelaajan viimeisin edustama seura):

Maalivahdit:
1 Peter Enckelman (IFK Mariehamn)
12 Patrick Bantamoi (SC Telstar, HOL)

Puolustus:
2 Antti Hynynen (KuPS)
3 Jan Berg (IA Akranes, ISL)
4 Johan Brunell (FF Jaro)
5 Sami Rähmönen (TPS)
14 Joni Aho (FC Lahti)
15 Niko Kukka (IFK Mariehamn)

Keskikenttä:
6 Patrick Byskata (IFK Mariehamn)
7 Patrick O´Shaughnessy (MYPA)
8 Patrick Poutiainen (JJK)
11 Tommi Kari (FC Lahti)
13 Juha Pirinen (Haka)

Hyökkäys:
9 Roope Riski (TPS)
16 Kim Palosaari (SJK)

Joukkueen taustat:
Päävalmentaja: Mika Laurikainen
Valmentaja/joukkueenjohtaja: Tero Koskela
Huoltaja: Gunnar Yliharju
Fysio: Ari Alonen