Viime kesällä vakavan polvivamman saanut VPS-hyökkääjä Jarno Parikka, 27, on hyvillä mielin vuodesta 2014. Mies lähenee päivä päivältä pelikuntoa.

– Polvi leikattiin elokuussa ja toipuminen on mennyt ihan aikataulun mukaan. Helmikuun loppupuolella pitäisi olla pelikunnossa. Paljon saa jo nyt tehdä ja treenata. Olen jo juossut yli pari kuukautta, joten kunto on hyvä tilanteeseen nähden, Parikka kertoo Orsasportin kotisivulla.

– Olen jo pikkuhiljaa ollut joukkuetreeneissä ja sitten helmikuun lopussa menen mukaan matseihin. Parempi myöhään, sen verran on jo vuosia takana, että uskon olevani hyvässä pelikunnossa kun kausi taas alkaa.

Vantaalta lähtöisin oleva Parikka edusti aikuisuransa alun HJK:ta. Rooli oli vaihteleva ja mies siirtyi edelleen Vaasaan pari vuotta sitten.

– Kaksi vuotta Vaasassa takana, ja voin todeta, että olen edelleenkin tyytyväinen siirtooni. Vastuun myötä pelit ovat sujunut hyvin, ja oma rooli joukkueesta löytynyt. Vaasassa olen viihtyny todella hyvin. Ja hienona merkkinä itelle, että myös VPS halusi minun jatkavan, vaikka olin suhteellisen vakavasti loukkaantunut. Viime kausi menikin hyvin aina loukkantumiseen asti, Parikka kertoo.

VPS pitkästä aikaa mukana europeleissä

Tämä kausi on vaasalaisittain todelle mielenkiintoinen. VPS pelaa europelejä ja Seinäjoen SJK:n nousemisen myötä Pohjanmaan mestaruudesta taistelee kolme seuraa.

– Joukkueelle vuosi 2013 oli todella onnistunut. Veikkausliigan pronssi ja paikka Eurooppa-liigan karsintaan ylittivät tavoitteet. Kyllä kuntouttamista on vaikeina aikoina helpottanut viime kausi ja tulevat pelit. SJK rummutaa omalla tyylillään tuossa naapurissa ja Jarokin saa varmasti hyvän joukkueen. Parhaita me olemme silti tänäkin vuonna!

VPS on vahvistanut viime kaudesta rivejään, mutta joukkue ei ole vielä ihan valmis.

– Joukkueen kokoaminen on vielä vähän kesken, mutta varmasti siinäkin ollaan ihan aikataulussa ollaan. Monet tärkeät pelaajat jatkaa ja (HJK:sta tullut) Timi Lahti on hyvä vahvistus tulevalle kaudelle. Eiköhän rinki levene vielä.