Veikkausliigan viime kauden pronssimitalistiseura VPS jatkoi talven voitokkaita pelejä kaatmalla Ilveksen 2-0 (1-0) Vaasassa.

VPS:ltä puuttui ottelusta maajoukkuekomennuksella olevat Henri Sillanpää ja Sebastian Strandvall sekä loukkaantumisia kärsivät Jarno Parikka, Cheyne Fowler ja Ville Koskimaa.

Talven ensiesiintymiset raitapaidassa tekivät Anthony Dafaa sekä Steven Morrissey.

VPS:n ensimmäisen maalin avausjaksolla teki Cornelius Stewart, joka on seurassa vielä testipelaajan statuksella. Toisen maalin jälkimmäisellä puoliajalla teki Lasse Linjala.

– Puolustuspeli toimi hyvin, vaikka kehittävää tietysti vielä löytyykin. Ensimmäisellä puoliajalla oli paljon viitteitä siitä, mitä haluamme. Oli hyviä kombinaatioita ja pidempiä hyökkäyksiä. Ajankohtaan nähden etenkin ensimmäisellä puoliajalla oli nähtävissä paljon hyviä asioita, VPS-luotsi Olli Huttunen kommentoi peliä seuran kotisivuilla.

Peliesitys vaihteli puoliaikojen välillä

VPS oli selvästi parempi avausjaksolla, mutta Ilves hallitsi toista jaksoa maalittomuudesta huolimatta. Useat vaihdot, uudet pelaajat jne. tietenkin vaikuttavat paljonkin peliesitykseen epätasaisuutena.

– Prässipeli ei toiminut sillä tavalla kuin olisimme halunneet, sillä kaikki eivät vielä tiedä omaa rooliaan. Tähän kovaan harjoittelujaksoon tämä oli iso peli, Huttunen jatkoi.

– Pelillisesti oli paljon hyvää, mutta myös paljon kehitettävää. Sekä prässipelissä että pallollisessa pelaamisessa oli välillä hyvää, mutta ajoittain nämä eivät myöskään toimineet. Paikoittain jouduimme juoksemaan pallon perässä juuri prässipelin ongelmien vuoksi. Tämä johtuu siitä että kaikki eivät ole vielä ehtineet omaksumaan täysin roolejaan.

VPS:n ensimmäinen tosipeli koittaa viikon päästä lauantaina, kun joukkue iskee Jaron kanssa yhteen ensimmäisessä Liigacupin ottelussa.