Espanjalaissivusto sport.es:n mukaan FC Barcelonan kapteeni Carles Puyol on tehnyt päätöksen jättää seuran kuluvan kauden päätyttyä. Puyol ei koe olevansa Barcelonalle riittävän tärkeä, koska hän ei saa seurassa säännöllistä peliaikaa.

Samalla konkaritoppari on tietoinen siitä, ettei tämän oikea polvi enää salli samanlaista roolia ja samoja peliminuutteja kuin miehen huippuvuosina. Näin päätös maisemanvaihdosta on syntynyt kolmisen kuukautta ennen kauden päättymistä.

Huhtikuussa 36 vuotta täyttävän Puyolin kerrotaan etsivän uutta seuraa ulkomailta. Uraa ei ole enää kauan jäljellä ja nyt olisi oikea aika tutustua uuteen maahan ja uuteen kulttuuriin.

Puyolin päätöksen kerrotaan syntyneen, koska hän ei pysty polvivammansa pelaamaan kuin ottelun viikossa ja Barcelonassa pelitahti on yksinkertaisesti liian kova. Samalla kilpailu pelipaikoista topparin tontilla on jo nyt kiristynyt ja ensi kaudeksi Barcelona etsii jo nyt uutta keskuspuolustajaa.

Carles Puyol on pelannut Barcelonan edustusasussa yhtäjaksoisesti jo vuodesta 1995 alkaen. 400 La Liga -ottelun rajapyykki väijyy jo aivan kulman takana. Espanjan maajoukkueessa Puyol on pelannut tasan 100 ottelua. Hän oli Espanjan ehdottomia avainpelaajia maan voittaessa euroopanmestaruuden vuonna 2008 ja maailmanmestaruuden vuonna 2010.