FC Barcelona kärsi shokkitappion lauantaina La Ligassa. Valencia kävi hakemassa pistepotin 3-2-vierasvoitolla.

Tappio avaa mahdollisuuksia Atletico Madridille ja Real Madridille, joilla on voiton myötä mahdollisuus jättää katalonialaisseura taakseen sarjataulukossa. Liikaa valmentaja Gerardo Martino ei halunnut asiaa silti murehtia.

– Me yritämme vain saada takaisin sen, mitä menetämme kilpailijoillemme. Annoimme Valencialle vaihtoehtoja ja he käyttivät ne. Meidän täytyy jatkaa eteenpäin, eikä antaa kuvaa, että tappio olisi vaikuttanut enemmän kuin se onkaan, Martino pyöritteli AS-lehden mukaan.

Barca joutui yrittämään ottelun lopussa kavennusta alivoimalla, kun Jordi Alba ajettiin ulos.

– Puskimme miesvajaalla, mutta emme pystyneet kääntämään tilannetta. Se ei ole ongelma, koska muissa tilanteissa olemme onnistuneet siinä. Valenciaa vastaan se ei nyt onnistunut.

Barca johti ottelua Alexis Sánchezin osumalla ja tuli vielä tasoihin toisella jaksolla Lionel Messin onnistuttua. Tällä kertaa osumat eivät riittäneet, kun Paco Alcácer ampui vierailijoiden kolmannen.

– Murehdin joka kerta, kun häviämme. Huolehdin paljon. Ajaxia vastaan emme vain hävinneet, vaan pelasimme myös huonosti. Mutta Valenciaa vastaan hävisimme positiivisen alun jälkeen ja se huolettaa minua, kuten myös pelaajia, Martinoa kismitti.