Skotlannin ykkösseuraan Glasgow Celticiin suurin odotuksin kesän siirtoikkunan lopulla siirtynyt Suomen A-maajoukkuehyökkääjä Teemu Pukki kertoo, että kausi on ollut pettymys hänelle itselleenkin. 17 sarjapelissä on syntynyt vain neljä maalia.

– Onhan se pieni pettymys ollut itsellekin, on ollut vaikea tottua tähän liigaan. Luulin etukäteen, että paikkoja tulee helpommin täällä kun Celtic on ehkä vähän ylivoimainen. On ollut vaikeaa, kun muut vain puolustaa. Ei ole niin helppoa mitä itse odotin ja muut luulevat, Pukki kertaa Helsingin Sanomien videohaastattelussa.

Celtic hankki tammikuun siirtoikkunassa huippuluokan hyökkääjän, kun Skotlannin maajoukkueessakin esiintynyt Leigh Griffiths, 23, tulee taistelamaan peliajasta. Aiemmin Valioliigassakin pelanneesta Wolverhamtpon Wanderersista siirtynyt pelimies näytti tasoaan Skotlannissa viime kaudella – hän iski Hibernianille lainavuotensa aikana peräti 22 liigamaalia.

Toinen hyökkäyspään hankinta oli enemmän piilokärken paikkaa pelaava islantilainen Holbert Aron Fridjonsson, 20.

– Tämä tuo lisää taistelua peliajasta. Loppujen lopuksi rooli on itsestä kiinni. Minulla on hyvä fiilis ja olen treenannut hyvin lähiaikoina. Pari peliä sitten tuli maali ja muutenkin onnistumisia. Uskon, että tämä lähtee tästä hyvään nousuun, Pukki summaa.

Katso tästä Helsingin Sanomien juttu kokonaisuudessaan.