Huuhkajien tärkeä keskikenttäpelaaja Perparim Hetemaj on nimetty Kosovon maajoukkueeseen, joka pelaa ensimmäisen FIFA:n hyväksymän maaottelunsa 3.3. Mitrovicassa. Vastustajaksi historialliseen otteluun on löytynyt Haiti.

Kosovo ei ole kansainvälisen jalkapalloliiton FIFA:n virallinen jäsen, mutta se pelaa ensimmäistä kertaa FIFA:n hyväksymän maaottelun. FIFA antoi tälle suostumuksensa tammikuussa.

Kosovon nimeämässä pelaajalistassa suurimmat yllätykset ovat Serie A- pelaajien Samir Ujkanin (Palermo) ja Perparim Hetemaj’n (Chievo) nimet. Ujkani on pelannut Albanian maajoukkueessa 21 ottelua ja 27-vuotias Hetemaj Suomen paidassa 24. Miesten nimeämisistä kertoi uutistoimisto AFP.

Suomi pelaa samana päivänä harjoitusottelun Unkaria vastaan, joten Huuhkajien luottopelaajien nimeäminen toisen maajoukkueen mukaan aiheuttaa ymmärrettävästi suurta hämmennystä. Päävalmentaja Mixu Paatelainen ei kuitenkaan ole huolissaan. Iltalehden mukaan Hetemaj oli keskustellut Paatelaisen kanssa asiasta.

– Perpa on sataprosenttisesti sitoutunut Suomen A-maajoukkueeseen. Kosovo on tietenkin tärkeä Perpalle ja kaikille, jotka sieltä tulevat. Se on täysin ymmärrettävää, Paatelainen kertoi Iltalehdelle.