Bayer Leverkusenin nuori ykkösvahti Bernd Leno hehkuttaa joukkueen suomalaispäävalmentajaa Sami Hyypiää estottomasti.

– Hän tekee upeaa työtä. Hän on upea ihminen henkilökohtaisella tasolla ja osoittaa selvästi, mitä haluaa pelaajien tekevän. Hän ei ole tyyppi, joka hyppii ja huutaa sivurajalla. Hän välittää haluamansa viestin rauhallisemmalla tavalla, Leno kertoi UEFA.com:n haastattelussa.

21-vuotias maalivahti on ollut Leverkusenin ykkösvalinta maalinsuulle jo kolmannen kauden ajan. Leno siirtyi seuraan Stuttgartin organisaatiosta elokuussa 2011 ensin lainalle ja lopuksi pysyvästi.

Leno heitettiin heti tositoimiin ja mies debytoi Bundesliigan lisäksi saman tien myös Mestarien liigassa vain 19-vuotiaana.

– Se oli outoa. Yhtenä päivänä pelasin Saksan kolmannella tasolla (Stuttgartin kakkosjoukkueessa) ja hetken päästä olin Mestarien liigan ottelussa Chelseaa vastaan Stamford Brigellä. En voinut uskoa sitä. Se oli kuin unta. Olen siitä lähtien uskonut itseeni ja tässä on lopputulos.

Syksystä 2011 lähtien hän on pelannut paria ottelua vaille kaikki joukkueen pelit. Seura tekikin nuorukaisen kanssa viime syksynä vuoteen 2018 asti kestävä jatkosopimuksen.

Leno on edustanut Saksaaa alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa 12 kertaa.