Valioliigan kolme kärkijoukkuetta ovat tulessa lauantaina. Jokainen niistä lähtee omaan otteluunsa suurena suosikkina, ja niin Chelsea, Arsenal kuin Manchester Citykin pelaa kotona.

Odotusarvona on, että kaikki ottavat voiton ja kolme pistettä. Chelsea kohtaa Evertonin, Arsenal Sunderlandin ja Manchester City Stoken. Voiko joku näistä kolmesta kompastua vastustajaansa ja menettää pisteitä?

Chelsea ja ManC voittoihin

Chelsea ei ole edelleenkään hävinnyt Stamford Bridgellä Valioliigassa Jose Mourinhon ollessa seuran managerina. Liigavire on myös ollut valtavan hyvä, sillä viimeisen yhdeksän ottelun ajan Chelsea on ollut voittamaton ja voittojakin on tullut peräti seitsemän.

Chelsea hyökkäysvoima piilee edelleen hyvässä ja dynaamisessa keskikentässä. Vaikka Fernando Torresista ei taida enää olla valioliigahyökkääjäksi, eikä Samuel Eto´o ole vielä aivan huipputerässään, aiheuttaa Eden Hazardin johtama keskikenttä jatkuvan uhan.

Everton voitti Chelsean kotonaan syyskuussa, mutta nyt se on onnistunut pitämään nollan omassa päässään vain kerran viimeisessä 11 pelissä. Chelsean ei siis kannata odottaa jäävän nollille. John Terry palannee isäntien takalinjoille, joten Mourinhon kotitaktiikat tietäen, on Evertonin urakka lähes ylitsepääsemätöntä luokkaa.

Manchester Cityllä on takanaan nöyryyttäväksi luonnehdittava kotitappio Mestareiden liigassa Barcelonaa vastaan. City on pitänyt kotikenttänsä yhtä ottelua vaille koskemattomana tämän kauden Valioliigassa, ja nyt siltä ei kannata odottaa Stokea vastaan mitään muuta kuin samanlaista esitystä, jonka Barcelona näytti jalkapallomaailmalle Etihad-stadionilla.

Sergio Aguero saatetaan saada pelikuntoon tähän otteluun, joskin avauksessa argentiinalaista ei nähtäne. Paras skenaario Citylle voisikin olla tuoreen Agueron kentälle tulo viimeisen 20 minuutin ajaksi, kun Stoke on jo väsynyt juoksemaan taitavamman vastustajan ja pallon perässä.

Sunderlandilla yllätyssauma

Kakkonen vastaan kahdeksastoista. Selkeä ykkönen? Ei välttämättä.

Arsenalin tykit ovat ampuneet viime viikkoina vaisusti. Esitys Mestareiden liigassa Bayern München oli toki sellainen, että sillä Sunderland varmasti kaatuu, mutta pohjoislontoolaisten taivaalle on alkanut ilmestyä muutama synkkä pilvi.

Loppukesän tähtihankinta Mesut Özil on kuin varjo syksyisestä itsestään. Keskikenttäneron pelaaminen ei ole ollut viime viikkoina läheskään samalla tavalla hyökkäystä edistävää ja maalintekotilanteita luovaa. Bayernia vastaan Özil antoi huolestuttavan suuren määrän harhasyöttöjä, ja avauspuoliajan epäonnistunut rangaistuspotku painaa brittitietojen mukaan saksalaisen mieltä yhä paljon.

Sunderland on sarjasijoitustaan inhottavampi vastustaja. Se on hävinnyt vain kolme ottelua viimeisestä 16 ottelustaan päästäen kuudessa viime vierasottelussaan vain kolme maalia.

Nämä lukemat antavat odottaa tiukkaa joukkuepuolustamista ja hankalaa iltapäivää Arsenalille.

Joukkueen keskittymistä voi silti haitata ensi viikolla Sunderlandia odottava liigacupin finaali. Arsenal on suosikki, mutta ei niin selvä suosikki kuin Chelsea ja City ovat omissa otteluissaan.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen