Sami Hyypiän Bayer Leverkusenin ”talvinotkahdus” jäi lopulta lyhyeksi, kun joukkue palasi voittojen tielle viikonloppuna Stuttgartia vastaan ja on tiukasti edelleen Bundesliigan kakkossijalla. Hyypiä kertoi SuomiFutis-sivustolle mistä tappiot aiemmissa peleissä johtuivat.

Voitto Stuttgartista oli tärkeä. Sami Hyypiä, mitä teitte lauantaina toisin?

Ei sinänsä mitään. Pelinä se oli samanlainen kuin pari aiempaa peliä, onneksi tulos oli toinen.

Mikä sitten oli nyt muuttunut?

Niissä parissa tappiopelissä olimme vähän naiiveja, jotenkin pelaajat ajattelivat, että ne pelit on pakko voittaa. Lopussa he ottivat vähän tiedostamattakin riskejä, joista meille tehtiin maaleja vastahyökkäyksistä. Se ajattelu kostautui, nyt pidimme pelin kasassa loppuun asti.

Ja Stuttgartia vastaan tästä oli päästy eroon…?

Nyt oli keskittyminen kohdallaan, pysyi kontrolli paremmin ja nyt tehtiin myöhäinen maali. Se oli vahva näyte vaihtopelaajilta, sillä toinen vaihtomies keskitti ja toinen puski maalin.

Maalit Stuttgartia vastaan osuivat kaiketi vielä pelaajille, joilta niitä odotetaan, kun Stefan Kiessling ja Eren Derdiyok osuivat?

Oli tosiaan myös tärkeää, että hyökkääjät pääsivät maalien makuun. Lisäksi Sidney Samin palaaminen kentille oli hyvä asia.

Tästä on varmaan niin sanotusti helpompi jatkaa?

Toki, takaisin voittojen tielle ja tärkeät pisteet. Meillä on edessä tiukka ottelurupeama, jonka aikana pelaamme tärkeitä pelejä. Tappioputki oli hyvä saada poikki nyt.

Kim Sanden