FC Hongan päävalmentajaksi helmikuussa tullut Shefki Kuqi ehti pelaajaurallaan viettää vuosikymmenen brittiseuroissa.

Miehelle on jäänyt vuosien varrelta kokemuksia laidasta laitaan, jotka toimivat empiirisenä tukena nyt valmennusuralla. Yksi tarkka muistikuva liittyy nykyiseen Liverpool-luotsiin. Miehet olivat yhtäaikaa Swanseassa alkukaudesta 2010-11.

– Swanseassa Brendan Rodgersin harjoituksissa ei ikinä juostu ilman palloa. Aamulla, kun ajoin harjoituskentän ohitse, niin tuntui kuin olisi ajanut lentokentän ohitse – niin suuri oli harjoitusalue. Tötteröitä oli joka puolella, ja kaikki harjoitukset teimme kovalla tempolla, Kuqi muistelee Helsingin Sanomien haastattelussa.

Aiemmin mm. Jose Mourinhon valmennustiimissä toiminut Rodgers nousi suuren yleisön tietoisuuteen nostamalla Swansean Valioliigaan kaudeksi 2011-12. Joukkue pelasi mainion debyyttikauden ja Rodgers sai siirron Liverpooliin kesällä 2012.

Kuqin mukaan hän on valmentajankoulutuksensa yhteydessä keskustellut jalkapallosta juuri Rodgersin kanssa sekä mm. entisen Huuhkaja-luotsin Roy Hodgsonin kanssa. ”Hodarihan” toimii nykyään Englannin maajoukkueluotsina.