TPS jalkapallon taustayhtiö FC TPS Turku Oy sekä seuran edustusjoukkueen päävalmentaja Marko Rajamäki ovat purkaneet keskinäisen sopimuksensa. Rajamäki on toiminut TPS:n edustusjoukkueen päävalmentajana kaudesta 2010 asti.

Rajamäki siirtyi suoraan pelaajauransa jälkeen TPS:n A-poikien päävalmentajaksi vuonna 2002. Hän toimi myös TPS Akatemian vastuuvalmentajana usean kauden ajan.

Rajamäki johdatti TPS:n A-pojat Suomen mestariksi vuonna 2008 ja TPS Akatemian Suomen mestaruuteen vuonna 2009. Hänet valittiin TPS:n edustusjoukkueen uudeksi päävalmentajaksi kaudeksi 2010. Rajamäki valmensi TPS:n Suomen Cupin voittoon kaudella 2010 sekä Liigacupin voittoon kaudella 2012.

TPS voitti myös Veikkausliigassa SM-pronssia kausina 2010 ja 2012. TPS ei hävinnyt Rajamäen päävalmentajakaudella yhtään paikallisottelua Veikkausliigassa.

TPS on jo toinen lähiaikoina pitkäaikaisen valmentajansa potkinut liigaseura. Mika Lehkosuo sai äskettäin lähtöpassit Hongasta, missä hän oli toiminut vuodesta 2005.

”Teimme virhearviointeja”

Seurajohto otti vastuuta epäonnistumisesta omallekin kontolleen.

– Kannan yhtiön puheenjohtajana myös hallituksen puolesta vastuun siitä, että me emme pystyneet kokoamaan täksi kaudeksi yhtä kilpailukykyistä joukkuetta kuin aikaisempina vuosina, vaan jouduimme vapauttamaan matkan varrella myös jo olemassa olevia sopimuksia. Teimme viime vuonna virhearviointeja ja joudumme niiden seurauksena tasapainottamaan talouttamme erittäin rankalla kulukuurilla. Ajamme nyt sisään omia junioreitamme ja uskomme, että heistä kasvaa se uusi ja menestyvä TPS-sukupolvi, FC TPS Turku Oy:n puheenjohtaja Jyrki Kurokallio toteaa.

– Marko Rajamäki on tehnyt erinomaista työtä kaikki nämä vuodet ensin junioripuolemme valmentajana, ja sen jälkeen seuran päävalmentajana. Rajamäki on kehittänyt useita pelaajia myös kansainvälisille kentille sekä A-maajoukkuepaitaan asti. Me toivomme, että hän palaa takaisin valmennustehtäviin kasvattajaseuraansa taas jonain päivänä.

Rajamäki itsekin haluaa jakaaa kiitoksensa ajastaan TPS:ssä.

– Nämä ovat olleet hienoja vuosia. Haluan kiittää Petri Jakosta ja Marco Casagrandea luottamuksesta ja mahdollisuudesta. Kiitän myös Tepsin toimiston väkeä sekä joukkueen taustahenkilöitä, jotka ovat auttaneet seuraa tulosten saavuttamisessa ahkeruudellaan vuosien varrella. Erityinen kumarrus tietysti kaikille pelaajille, joiden kanssa olen saanut työskennellä viimeisen yhdentoista vuoden aikana. Ja kiitokset kannattajille, jatkakaa joukkueen tukemista yhtä suurella sydämellä kuin tähänkin asti, Marko Rajamäki toivoo.