Länsinaapurimme Ruotsin pääsarjakausi käynnistyy tulevana viikonvaihteena. Yksi kauden mielenkiintoisimmista suomalaispelaajista on JJK:sta HJK:n kautta Tukholman AIK:hon siirtynyt isokokoinen kärkimies Eero Markkanen, jonka vauhti harjoituskaudella on ollut hurjaa.

Markkanen on ollut näkyvästi esillä koko harjoituskauden ajan ollen yksi joukkueen tehokkaimmista pelaajista. Pre-seasonin kymmenes osuma syntyi tiistaina reservijoukkueen riveissä, kun AIK kaatoi Brommapojkarnan maalein 3-2.

– Kausi alkaa vihdoin, ja sitä odotetaan kyllä joka paikassa kovasti. Pitkä talvikausi ei ole ollut minulle pitkä, sillä uutta on riittänyt joka puolella. Valmistautuminen matkoineen (Kiina, Espanja) ja kaiken muunkin uuden keskellä, on ollut todella mielenkiintoista, Markkanen kehuu OrsaSportin haastattelussa.

Kilpailu peliajasta AIK:ssa on kovaa, mutta Markkanen uskoo mahdollisuuksiinsa.

– Pelit ovat menneet paremmin kuin odotin, ja olen päässyt upeaan seuraan ja joukkueeseen hyvin sisälle. Maalit on hyökkääjälle aina tärkeitä, turha tässä valehdella. Peliaikaakin on tullut kivasti ja nyt jännittää miten jatkossa käy. Seurassa on vakuutettu heti alusta lähtien, että aikaa on ja minuutteja tulee kehityksen mukaan, 22-vuotias hyökkääjä kertoo.

AIK:n Allsvenskan-kausi alkaa kotiottelulla IFK Göteborgia vastaan ensi maanantaina. Otteluun on myyty jo nyt yli 25 000 pääsylippua.