Arsenalin manageri Arsene Wenger saa lauantaina täyteen 1000 virallista ottelua nykyseuransa peräsimessä

Wenger, joka oli saarilla tuntematon mies siihen aikaan, saapui lontoolaisseuran manageriksi lokakuussa 1996. Wenger nousi nopeasti sarjan arvostetuimpien luotsien joukkoon luotsaten seuran Valioliigan voittoon ensimmäisellä kokonaisella kaudellaan 1997-1998.

Wenger uudisti nopeasti koko seuran kulttuurin ja muutti perinteisen brittiseuran mannermaiseksi huippuseuraksi, missä huolehdittiin jalkapalloilijoiden kokonaisvaltaisesta kehittämisestä.

Siitä alkoivat Arsenalin menestysvuodet. Joukkue otti yhteensä kolme liigamestaruutta ja oli peräti kahdeksan kertaa peräjälkeen kahden parhaan joukossa.

Arsenal on voittanut Englannin cupin neljästi, viimeisin voitto – ja pokaali ylipäätään – on keväältä 2005.

Sittemmin kärkikamppailuun ovat liittyneet vahvasti omistajiensa avokätisillä panostuksilla mm. Chelsea ja Manchester City ja menestys on karttanut Arsenalia.

Katkeaako pitkä pokaaliton putki?

Arsenalilla on kuluvana keväänä pitkästä aikaa mainio mahdollisuus palata pokaalikantaan. Joukkue taistelee yhä Valioliigan mestaruudesta ja on myös Englannin cupin välierissä ainoana suurseurana.

Wenger on Sir Alex Fergusonin eläköitymisen jälkeen ylivoimaisesti pitkäikäisin manageri Valioliigassa. Seuraavaksi pisimpään seuransa luotsina yhtäjaksoisesti on ollut Newcastlen Alan Pardew, joka on johtanut pohjoisenglantilaisia vuodesta 2010.

Wengerin voittoprosentti 999. ottelusta Arsenal-managerina on upeasti noin 58 prosenttia ja ilman tappiota on hänen joukkonsa pelannut hieman yli 80 prosenttia kaikista kamppailuista.

Lauantain kärkikamppailu rikkoo rajapyykin

Wengerin juhlaottelu on tiukka kärkikamppailu Chelseaa vastaan lauantaina klo 14.45 alkaen. Arsenalin voitto nostaisi mestaruusunelmat jälleen raiteilleen.

Ranskalaisen ensimmäinen ottelu Arsenalin loutsina – lokakuun 2. päivä vuonna 1996 – päättyi 2-0-voittoon Blackburn Roversista. Ehkä nyt nähdään samanlainen vierasvoitto Länsi-Lontoosta lauantaina?