Valioliigassa hienoa kautta aivan terävimmän kärjen takana pelaava Everton ei anna periksi taistelussa Mestarien liigan paikoista. Everton nujersi sarjajumbo Fulhamin vieraskentällä maalein 3-1 ja puhaltaa tiukasti Arsenalin niskaan.

Eroa Arsenalin ja Evertonin välillä on tällä hetkellä neljä sarjapistettä ”Tykkimiesten hyväksi”, mutta Everton on pelannut yhden ottelun vähemmän. Mielenkiintoiseksi tilanteen tekee se, että joukkueet pelaavat ensi lauantaina vastakkain Evertonin kotikentällä. Odotettavissa on taatusti kiihkeä mittelö.

Arsenal-joukkueen naamat saattaa vetää vakavaksi se tieto, että Everton on tällä hetkellä Valioliigan kuntopuntarin ykkösjoukkue. Ennen Fulham-voittoaan Evertonilla oli jo pohjalla viisi peräkkäistä voittoa ja putki sen kuin kasvaa. Arsenal sen sijaan on saanut viidestä viimeisestä pelistään vain vaivaiset viisi pistettä.

Evertonin johtomaali oli Fulham-vahti David Stockdalen oma maali. Fulhamin tasoituksen teki jokin aika sitten Saksan edustusoikeuden Iranin maajoukkuepaitaan vaihtanut Ashkan Dejagah, mutta Everton nousi kuitenkin ryminällä voittoon. Viimeiset osumat iskivät vaihtopelaajat Kevin Mirallas ja Steven Naismith.

Fulhamin asema sarjan putoamistaistelussa on viimeisen tappion myötä entistäkin tukalampi.