FC Hongan taloussotkut voivat koitua kohtaloksi, sillä joukkue saattaa menettää europaikkansa, mikäli se ei saa velkojaan järjeteltyä.

Emoyhtiö Pallohonka Oy:n täytyy toimittaa UEFA:lle 7. huhtikuuta mennessä selvitykset taloudestaan kansainvälistä lisenssiä varten.

Honka sai viime kauden liigan hopeasijansa vuoksi paikan Eurooppa-liigan karsintaan. Pelkkä osallistuminen europeleihin tuo seuralle toistasataa tuhatta euroa ja tämän summan menetys olisi kova pala rahaongelmista kärsivälle seuralle.

Hongan velkojia ovat mm. bussifirma Busmo 17 000 euron summalla sekä ex-pelaajat Duarte Tammilehto ja Tapio Heikkilä yhteensä 101 000 euron summalla. Busmon mukaan se on on ollut yhteydessä asiasta Honkaan, mutta maksua ei ole vielä näkynyt seuran lupauksista huolimatta.

Ex-päävalmentaja Mika Lehkosuolle, jolle seura antoi potkut kuittiepäselvyyksien vuoksi alkuvuodesta, seura on maksanut rästeistään 27 000 euroa ja järjestyksenvalontayritys Paristo Oy:n kanssa seura on päässyt sopimukseen 45 000 eurojen velkojen maksusta viiden kuukauden kuluessa.

Lehkosuon aiemman haastehakemuksen perusteella miehellä oli kaikkiaan rästisaamisia noin 35 000 euroa eli osa on yhä maksamatta.

Myös Stand up -koomikko Antto Terraksen 1300 euron palkkio on jäänyt maksamatta. Terras isännöi Honka-roastia viime vuonna.

Lähde: Helsingin Sanomat